Όταν ο Μητσοτάκης υποσχόταν «οδοστρωτήρα» στα δικαιώματα των εργαζομένων (video)

Τον Ιούνιο του 2019, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε περιοδία του στην Κω και σε συνάντησή του με επιχειρηματίες του νησιού που του ζητούσαν να νομοθετήσει υποχρεωτικό ωράριο, υποσχόταν πως θα γίνει «οδοστρωτήρας για να σαρώσει τα εμπόδια τα οποία τότε κρατούνε δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα» 

Όταν ο Μητσοτάκης υποσχόταν «οδοστρωτήρα» στα δικαιώματα των εργαζομένων (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Επταήμερο εργασίας. Όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, επταήμερο! Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των 7 ημερών και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων», είχε πει τότε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, επιχειρηματίας του νησιού.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ίδια συνάντηση (όχι ως απάντηση στον συγκεκριμένο επιχειρηματία, αλλά σε όλους) είχε πει:

«Που πρέπει εμείς να μπλέξουμε; Στα χωράφια των εργαζομένων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει το τι είναι καλό για τους ίδιους (...) Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα»

Στο παραπάνω βίντεο, που είναι προφανώς μονταρισμένο για λόγους οικονομίας του χρόνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι προφανές πως υποσχεται σε όλους τους παρευρισκόμενους πως θα σαρώσει «σαν οδοστρωτήρας τα εμπόδια που κρατάνε δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ο επιχειρηματίας που μίλησε για υποχρεωτική 7ημερη εργασία, δεν το είπε τυχαία. Είχε προηγηθεί τον Μάιο του 2019, διακαναλική συνέντευξη όπου ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει όλα τα παράθυρα ανοιχτά για το 7ήμερο, το 8ωρο και τη σύνταξη από την ίδια δουλειά, που είναι όπως είχε δηλώσει παρωχημένες απόψεις άλλων εποχών.

Επίσης δεν πρέπει να ξχνάμε πως ο σημερινός πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί σε επιχειρηματία στο Καστελόριζο πως δεν θα στείλει καθόλου το ΣΔΟΕ για έλεγχο γιατί το κράτος... δεν πρέπει να στέλνει.

Συγκεκριμένα του είχε δηλώσει συνωμοτικά: «Εγώ να ξέρεις δεν στέλνω και δεν πρέπει ποτέ το κράτος να στέλνει»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ