ΒΟΥΛΗ: Απέλυσαν μητέρα δικηγόρο με μπλοκάκι για να προσληφθεί η σύζυγος του Κουμουτσάκου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κώστα Πουλακίδα στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, προκειμένου να προσληφθεί η σύζυγος του Γιώργου Κουμουτσάκου ως νομική σύμβουλος στη Βουλή, με μισθό 1.750 ευρώ πλέον ΦΠΑ, απολύθηκε γυναίκα δικηγόρος, μητέρα ανηλίκων που έπαιρνε με "μπλοκάκι", 800 ευρώ το μήνα.

ΒΟΥΛΗ: Απέλυσαν μητέρα δικηγόρο με μπλοκάκι για να προσληφθεί η σύζυγος του Κουμουτσάκου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του στην ΑΥΓΗ, ο δημοσιογράφος Κώστας Πουλακίδας, η πρόσληψη της συζύγου του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, Ρεγγίνας Καρρά, πραγματοποιήθηκε πριν το κοινοβούλιο κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα και υπογράφεται από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στην εφημερίδα, με ανάρτησή του στο twitter, κάνει ακόμα χειρότερο το γεγονός γράφοντας: «Για το ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα @AvgiOnline: - με την πρώην σύζυγό μου έχουμε συναινετικά χωρίσει σχεδόν ένα χρόνο - το γεγονός παροχής νομικών υπηρεσιών, και όχι πρόσληψής της, στη Βουλή το έμαθα απ´το δημοσίευμα - πρόκειται για εξαίρετη νομικό με άριστες σπουδές».

Η Ρεγγίνα Καρρά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εμφανίζεται στο επίσημο βιογραφικό του Γ. Κουμουτσάκου να δηλώνεται ως σύζυγος του βουλευτή, πρώην υπουργού και πρώην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΑΥΓΗ, ο διορισμός της Ρεγγίνας Καρρά στη Βουλή έγινε στις 23 Απριλίου, με το σχετικό έγγραφο να υπογράφεται από τον Κ. Τασούλα.
Η κ. Καρρά θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2021 - 18 Απριλίου 2022. Η αμοιβή τής Ρ. Καρρά, σύμφωνα με την απόφαση Τασούλα, την οποία δημοσιεύει η ΑΥΓΗ, ορίζεται στο ποσό των 1.750,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ ως ανεξάρτητος σύμβουλος η Ρ. Καρρά θα μπορεί να κρατήσει και την εργασία της στο δικηγορικό γραφείο Καρρά, το οποίο, όπως ενημερώνι το ρεπορτάζ, βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή, στην οδό Βαλαωρίτου.

Το ρεπορτάζ του Κώστα Πουλακίδα στην ΑΥΓΗ, υπογραμμίζει ότι «για να προσληφθεί η Ρεγγίνα Καρρά στη Νομική Υπηρεσία της Βουλής, απολύθηκε δικηγόρος η οποία αμειβόταν με μπλοκάκι και 800 ευρώ καθαρά τον μήνα και δεν διατήρησε το γραφείο της, ενώ είναι και μητέρα ανήλικων τέκνων. Η σύμβαση της συγκεκριμένης δικηγόρου έληξε στις 25 Μαρτίου και δεν ανανεώθηκε παρά το ότι υπήρχε θετική εισήγηση του προϊσταμένου της... Για την απόλυση της εργαζόμενης των 800 ευρώ υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση στο σωματείο των εργαζόμενων της Βουλής. Η Ενωτική Δράση Εργαζομένων Βουλής κατήγγειλε την απόλυση, ενώ η προσκείμενη στην πλειοψηφία Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων Βουλής υποστήριξε πως η αντιπολίτευση κινδυνολογεί και ξεπέρασε το θέμα τής απόλυσης με τη φράση "εργαζόταν με σύμβαση έργου (μπλοκάκι), η οποία έληξε αυτοδικαίως"».

Στη θέση ενός προσέλαβαν δύο

Μάλιστα το ρεπορτάζ επισημαίνει πως στη θέση της δικηγόρου και μητέρας ανήλικων παιδιών, που αμοιβόταν με 800 ευρώ με μπλοκάκι και απομακρύνθηκε από την υπηρεσία, θα καλυφθούν από δύο πρόσωπα. Την Ρεγγίνα Καρρά και ακόμα ενός δικηγόρου. Του Λεωνίδα Ερωτοκρίτου.

Όπως υπογραμμίζεται, επί λέξει, στο ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ, «η Βουλή, αφού απέλυσε τη δικηγόρο των 800 ευρώ, έγινε… ανοιχτοχέρα. Στη θέση μίας δικηγόρου των 800 ευρώ πήρε δύο δικηγόρους με συνολική αμοιβή 3.250 ευρώ καθαρά! Εκτός από τη Ρ. Καρρά (που αμείβεται με 1.750 ευρώ καθαρά), προσελήφθη και ο Λεωνίδας Ερωτοκρίτου με αμοιβή 1.500 ευρώ καθαρά! Πρόκειται για έναν νέο δικηγόρο -αποφοίτησε από τη Νομική Κομοτηνής μόλις το 2015-, ο οποίος συστήνεται με νόημα: «Με γοητεύει η πολιτική. Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό»

Όπως μαθαίνουμε, ο νεαρός δικηγόρος, Λεωνίδας Ερωτοκρίτου, υπήρξε εξέχων στέλεχος της ΔΑΠ στη Νομική Κομοτηνής όπου και σπούδασε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ