Η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων σε "γραμμή" Κασιδιάρη: Τι είπε για την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος (video)

Η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, με αφορμή τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, εμφανίστηκε στο πάνελ της εκπομπής "Καλημέρα Έλλάδα" και δύσκολα ξεχώριζε κανείς τις δηλώσεις της από κάτι που θα έλεγε ο καταδικασμένος νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης, ο Θάνος Πλεύρης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων σε
ΠΡΟΒΟΛΗ

«η Ελλάδα ήταν μια κοινωνία που είχε πολλών αιώνων παράδοση στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Αυτή η έξαρση (της εγκληματικότητας) που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό, νομίζω ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή στην κοινωνία, πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση δηλαδή. Όταν ένα παιδί ξεκινάει τη ζωή του και συνεχώς στο σχολείο ακούει πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε τον άλλο, τα όρια της ελευθερίας να σταματούν εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Αυτά όλα διαπλάθουν. Και ξέρετε ότι η βάση της Πολιτείας και της Κοινωνίας της Ειρήνης βρίσκονται στην Εκπαίδευση (...) και ειδικά ο κόσμος που ασπάζεται τις αξίες του αρχαίου πολιτισμού που αρχαίος είναι ακόμα…βλέπετε ότι ανατρέπεται η ισορροπία και η κοινωνική ειρήνη από την μεγάλη ανάμειξη...», δήλωσε μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων.

Όταν ο δημοσιογράφος της εφημεριδας Η ΑΥΓΗ, Κώστας Πουλακίδας, με αφορμή τα λεγόμενα της κ. Ζαΐρη, τόνισε πως όλο το οργανωμένο έγκλημα «που σκοτώνονται μεταξύ τους αυτή τη στιγμή και που η αστυνομία δεν κάνει τίποτα, είναι Έλληνες, για ποια αξία ζωής συζητάμε;», η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, απάντησε ότι «ακριβώς επιβεβαιώνετε αυτό ακριβώς που σας λέω. Το βαρύ γνήσιο Ελληνικό έμβλημα εντοπίζεται σε ομάδες κοινωνικές οι οποίες δεν ενστερνίζονται τις αξίες τις οποίες ενστερνίζεται ένας υγιής νους...

«Οι ηγέτες του οργανωμένου εγκλήματος είναι Έλληνες», είπε ξανά ο Κώστας Πουλακίδας.

«Οι ηγέτες όμως του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ενστερνιστεί τις αξίες στις οποίες αναφέρομαι, είναι μια μικρή μερίδα του ελληνικού λαού», ανταπάντησε η κ. Ζαΐρη, περίπου σα να έκανε διάλεξη στην "Ελληνική Αγωγή" του Άδώνιδος Γεωργιάδη.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ