Καταγγελία αλλοίωσης των πρακτικών στην προανακριτική για Παππά - Καλογρίτσα

Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, Σταύρος Καλέτσης, παραδέχθηκε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ότι στα πρακτικά δεν έχει συμπεριληφθεί ολόκληρη η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, επικαλούμενος «κυριαρχικό δικαίωμα» και προκαλώντας τουλάχιστον ερωτηματικά.

Καταγγελία αλλοίωσης των πρακτικών στην προανακριτική για Παππά - Καλογρίτσα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά την -σχεδόν- ομολογία για αλλοίωση των πρακτικών στην προανακριτική εξέταση εναντίον του, ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως θα κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΝΔ και προέδρου της Επιτροπής, ενώ η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη κατήγγειλε πως «η διαδικασία εκτραχύνεται σε επικίνδυνη οδό. Ανοίγει ο δρόμος για αυθαίρετες παρεμβάσεις του προέδρου σε μία ποινική διαδικασία στην κατεύθυνση της απάλειψης».

Η αλλοίωση των πρακτικών αποκαλύφθηκε από τον δικηγόρο του Νίκου Παππά, όταν και διαπίστωσε πως από την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, έχουν αφαιρεθεί σημαντικές για την υπόθεση δηλώσεις, όπως η ανάκληση του ισχυρισμού περί ύπαρξης sms.

O Νίκος Παππάς κατάθεσε στη συνέχεια αίτημα να ακουστεί το ηχητικό της απομαγνητοφώνησης της συνεδρίασης της Επιτρπής, είτε από τον ίδιο ή μέλος της Επιτροπής.

Η πλειοψηφία της συνεδρίασης απέρριψε το αίτημα να ακούσει τα πρακτικά ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, αλλά έκανε δεκτό να ακουστέι το ηχητικό από μέλος της Επιτροπής. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ