Καταγγελία αλλοίωσης των πρακτικών στην προανακριτική για Παππά - Καλογρίτσα

Ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, Σταύρος Καλέτσης, παραδέχθηκε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ότι στα πρακτικά δεν έχει συμπεριληφθεί ολόκληρη η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, επικαλούμενος «κυριαρχικό δικαίωμα» και προκαλώντας τουλάχιστον ερωτηματικά.

Καταγγελία αλλοίωσης των πρακτικών στην προανακριτική για Παππά - Καλογρίτσα

Μετά την -σχεδόν- ομολογία για αλλοίωση των πρακτικών στην προανακριτική εξέταση εναντίον του, ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως θα κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΝΔ και προέδρου της Επιτροπής, ενώ η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη κατήγγειλε πως «η διαδικασία εκτραχύνεται σε επικίνδυνη οδό. Ανοίγει ο δρόμος για αυθαίρετες παρεμβάσεις του προέδρου σε μία ποινική διαδικασία στην κατεύθυνση της απάλειψης».

Η αλλοίωση των πρακτικών αποκαλύφθηκε από τον δικηγόρο του Νίκου Παππά, όταν και διαπίστωσε πως από την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, έχουν αφαιρεθεί σημαντικές για την υπόθεση δηλώσεις, όπως η ανάκληση του ισχυρισμού περί ύπαρξης sms.

O Νίκος Παππάς κατάθεσε στη συνέχεια αίτημα να ακουστεί το ηχητικό της απομαγνητοφώνησης της συνεδρίασης της Επιτρπής, είτε από τον ίδιο ή μέλος της Επιτροπής.

Η πλειοψηφία της συνεδρίασης απέρριψε το αίτημα να ακούσει τα πρακτικά ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, αλλά έκανε δεκτό να ακουστέι το ηχητικό από μέλος της Επιτροπής. 

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.