Μαριέττα Γιαννάκου κατά του υπουργού Δικαιοσύνης: Αν ήταν ένας άνδρας στη θέση μας, θα τα έκανε αυτά τα σχόλια; (video)

«Αν ήταν ένας άνδρας στη θέση μας, θα τα έκανε αυτά τα σχόλια;», αναρωτήθηκε η Μαριέττα Γιαννάκου ως απάντηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος μιλώντας στο Θέμα 104,6 είχε ισχυριστεί ότι οι ενστάσεις που εξέφρασαν η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια «προέρχονται από προσωπικά βιώματα. Η νομοθέτηση δεν γίνεται με προσωπικά βιώματα και πρέπει να το καταλάβουν».

Μαριέττα Γιαννάκου κατά του υπουργού Δικαιοσύνης: Αν ήταν ένας άνδρας στη θέση μας, θα τα έκανε αυτά τα σχόλια; (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι τριγμοί στην συντηρητική παράταξη, σχετικά με το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια. 

«Ο υπουργός οφείλει να απαντά και όχι να κάνει σχόλια ότι η κυρία Γιαννάκου και η κυρία Κεφαλογιάννη έχουν προσωπικά βιώματα. Αν ήταν ένας άνδρας στη θέση μας, θα τα έκανε αυτά τα σχόλια;», προσέθεσε η Μαριέττα Γιαννάκου απαντώντας στην απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, που ισχυρίστηκε πως η αντίθεση της Μαριέττας Γιαννάκου και της Όλγας Κεφαλογιάννη στο νομοσχέδιο, οφείλεται σε προσωπικά βιώματα.

Επιπρόσθετα, η πρώην υπουργός Παιδείας δήλωσε πως «είναι περίεργο πώς ο υπουργός κάλεσε διάφορες οργανώσεις -"ενεργοί μπαμπάδες" και ό,τι άλλο- και αρνήθηκε να δει γυναικείες οργανώσεις. Ο σύνδεσμος για τα δικαιώματα της γυναίκας δεν όφειλε να τύχει της τιμής από τον κ. υπουργό να τους δει;».

«Υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία θεωρώ ότι δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Και δεν το θεωρώ εγώ αυθαιρέτως, πως συμβαίνει τυχαίως και το θεωρούν όλοι οι επιστημονικοί φορείς, προστιθεμένης της νομικής υπηρεσίας της Βουλής, που τονίζει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ασάφειες που θα δημιουργήσουν πρόβλημα και ίσως θα αυξήσουν τις προσφυγές στο δικαστήριο αντί να τις μειώσουν;», συμπλήρωσε η Μαριέττα Γιαννάκου, συνεχίζοντας: «Σημασία έχει το παιδί και η ασάφεια αφορά στο 1/3 του χρόνου που δεν ορίζει ο νόμος του πόσου χρόνου, πώς θα κατανέμεται δηλαδή. Ο γονιός που έχει την επιμέλεια θα πρέπει να ρωτά τον άλλον και στην ουσία να ζητά την έγκρισή του γι’ αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα, που αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σχιζοφρενικές καταστάσεις, δηλαδή τι ώρα διάβασε, αν θα βγει να κάνει ποδήλατο κ.λπ.».

«Ο γονιός που φεύγει και εξαφανίζεται ή δεν έμφανίζεται δεν θα έχει καμία επίπτωση, το παιδί δεν τον έχει ανάγκη; (ο νόμος τον καλύπτει) ... φοβούμαι πως με το νόμο αυτό αντί να μειωθούν όλες αυτές οι προσφυγές στα δικαστήρια, θα αυξηθούν», συμπλήρωσε η βουλεύτρια της ΝΔ, αποδομώντας το νομοσχέδιο του Κώστα Τσιάρα.

Θυμίζουμε πως η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου ψήφισαν με θάρρος κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ