Άδωνις Γεωργιάδης: Αρκετά στηρίξαμε τον κόσμο με επιδόματα - Πολλοί προτιμούν να κάθονται ενώ υπάρχουν δουλειές (video)

Την ώρα που η πλειοψηφία της κοινωνίας βρίσκεται στα πρόθυρα της ψυχολογικής και οικονομικής κατάρρευσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να προκαλεί, προσβάλοντας τους πολίτες που υποφέρουν από την κρίση και την ανεργεία. Στο νέο δημόσιο παραλήρημά του, ισχυρίστηκε πως οι άνεργοι προτιμούν να κάθονται σπίτι και να παίρνουν επιδόματα (επιδόματα;), παρά να δουλεύουν.

Άδωνις Γεωργιάδης: Αρκετά στηρίξαμε τον κόσμο με επιδόματα - Πολλοί προτιμούν να κάθονται ενώ υπάρχουν δουλειές (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Έχει ανοίξει η εστίαση. Ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουμε είναι ότι δεν μπορούν να βρουν εύκολα υπαλλήλους για να δουλέψουν. Επίσης στον τουρισμός οι πρώτες τουριστικές επιχειρήσεις που ανοίγουν επίσης μας δηλώνουν πως δεν βρίσκουν υπαλλήλους», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην πρωινή εκομπή του ΑΝΤ1.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως δεν έμεινε εκεί. Έπρεπε να βάλει στο στόχαστρο ακόμα και τους ανέργους, υπονοώντας -μάλλον λέγοντας ξεκάθαρα- πως υπάρχουν πολλοί άνρθωποι που προτιμούν να κάθονται παρά να δουλεύουν. Γι αυτό, αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα στους "τεμπέληδες".

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα από την εκπομπή σας. Ούτε εγώ, ούτε η κυβέρνηση δεν έχουμε υποσχεθεί αιώνια στήριξη των ανθρώπων για να μην δουλεύουνΈχουμε πει να τους στηρίζουμε όσο δεν βρίσκουν δουλειά. Ο στόχος μας δεν είναι να στηρίζουμε τους ανθρώπους για να κάθονται σπίτι τους. Ο στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις για να βρει ο κόσμος δουλειά. Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο φοβάμαι»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν εννοεί ότι υπάρχουν πολίτες που επιλέγουν να κάθονται στο σπίτι τους ενώ υπάρχουν δουλειές, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «βεβαίως. Έτσι δηλώνουν οι διάφοροι κλάδοι και θα είδατε και σχετικά άρθρα χθες» και επειδή ίσως δεν έγινε αρκετά κατανοητός, ο Άδωνις Γεωργιάδης, συμπλήρωσε: «Καμία φορά η συνεχόμενη λήψη επιδομάτων μειώνει την ανάγκη για εργασία. Κυρίως διότι κάποιος μπορεί να σκέφτεται για παράδειγμα ότι "παίρνω το επίδομα, παίρνω και κάτι «μαύρα» και είμαι έχω καλύτερα εισοδήματα με λιγότερη εργασία". Τώρα σιγά-σιγά παιδιά φεύγουμε από την ιδέα του επιδόματος και επιστρέφουμε στην ιδέα της δουλειάς… ξαναπιάνουμε δουλειά. Καθήσαμε αρκετά λόγω της πανδημίας, τώρα ξαναπιάνουε δουλειά»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ