Ζητούνται γιατροί να στελεχώσουν τα νησιά, πληροφορίες εντός

Τα «Covid Free νησιά™», μπορεί να έχουν πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμών και προγραμματισμένων εμβολιασμών, όμως δεν έχουν γιατρούς! Δεν είναι κάτι καινούριο ή παράλογο για τα ελληνικά δεδομένα τα νησιά μας να είναι υποστελεχωμένα. Όμως η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει κίνητρα σε γιατρούς, ώστε να μεταβούν σε αυτά.

Ζητούνται γιατροί να στελεχώσουν τα νησιά, πληροφορίες εντός
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η αυξημένη μοριοδότηση για θέσεις μόνιμου προσωπικού στα νησιά, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο κίνητρο, ώστε τα ελληνικά νησιά να έχουν επαρκές ιατρικό προσωπικό. Η αλήθεια είναι πως τα Κέντρα Υγείας των νησιών έχουν υποστεί μεγάλη «αιμορραγία» καθώς είδαν μεγάλο μέρος του δυναμικού να απασχολείται στα εμβολιαστικά κέντρα ή στις σχετικές με την Covid-19.

To πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας από το Γ.Ν. Σύρου, θα περιλαμβάνει αυξημένες απολαβές, φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα καθώς και εκπαιδευτικού τύπου κίνητρα ώστε οι γιατροί να μετακομίσουν με τις οικογένειές τους σε νησιά και ακριτικές περιοχές. Η έξτρα μοριοδότηση και η ευκολότερη ανέλιξη αναμένεται να αποτελέσουν το πιο ισχυρό κίνητρο μαζί με τις οικονομικές απολαβές, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν σαφείς αριθμοί. Η θητεία αναμένεται να διαρκεί από 5 μέχρι 7 έτη, με δικαίωμα συνυπηρέτησης συζύγων στο ίδιο νησί. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΤΑ, Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών) και αυτές είναι οι πρώτες διαρροές.

Δυστυχώς τα νησιά μας πάσχουν από την απουσία μονίμων γιατρών ειδικοτήτων και ζητήματα που άπτονται του εξοπλισμού και των υποδομών των κέντρων υγείας, κάτι που δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει με το παρόν νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ