Με απολυτήριο Λυκείου τελικά οι προσλήψεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία - Έκθετη η Πελώνη

Με κριτίριο το απολυτήριο Λυκείου θα γίνουν τελικά οι προσλήψεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομευση, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν λίγες μέρες η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης διαβεβαίωνε για το αντίθετο, δηλώνοντας μάλιστα πως αυτό είναι fake news.

Με απολυτήριο Λυκείου τελικά οι προσλήψεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία - Έκθετη η Πελώνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι προσλήψεις σε σώματα ασφαλείας, είναι από τις βασικές επιλογές του πελατειακό κράτος που επανασυστήνει η ακραία συντηρητική κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ είμαστε μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που αστυνομικά τμήματα μπαίνουν στα πανεπιστήμια.

Το κριτήριο πρόσληψης υποψηφίων στην πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι τελικά το απολυτήριο Λυκείου.

Θυμίζουμε πως η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης στις 28 Μαΐου, είχε διαβεβαιώσει πως «όσοι προσληφθούν στο προσωπικό φύλαξης των Πανεπιστημίων, θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ», κατηγορώντας μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για fake news.

Συγκεκριμένα, η Αριστοτελία Πελώνη, είχε δηλώσει:

«Όσον αφορά στην εφαρμογή του νόμου για τη φύλαξη των ΑΕΙ, η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύει για άλλη μια φορά, το μέγεθος της ανευθυνότητάς του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετείται με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής, με βάση δημοσιεύματα, δίχως να μπει στον κόπο να διασταυρώσει στοιχειωδώς την ακρίβειά τους. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τις επόμενες μέρες δημοσιεύεται η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ, αλλά η αλήθεια δεν ήταν ποτέ συμβατή με τον κ. Τσίπρα»

Η προκήρυξη μεταξύ άλλων προβλέπει:

- Οι αρχικές προσλήψεις θα είναι 40, αλλά υπάρχει πρόβλεψη επιπλέον προσλήψεις 609 ατόμων, από τη λίστα επιλαχόντων.

- Η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων αυτών (320 θέσεις) θα καλυφθούν από υποψήφιους που κατέχουν οποιονδήποτε τίτλο όλων των τύπων Λυκείου.

- Το 28ο έτος της ηλικίας, θα είναι το ηλικιακό όριο

- Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να έχουν τατουάζ στο σώμα τους που είναι εμφανή και να μην αναιρούν την ουδετερότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

- Θα εκτιμηθούν προσόντα όπως η γνώσης της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας σε επίπεδο Β2.

- Οσοι περάσουν τις υγειονομικές εξετάσεις, εν συνεχεία θα τεσταριστούν σε αθλητικές δοκιμασίες:

Οι Ειδικοί Υρουροί που θα προσληφθούν, θα υποστούν κατάλληλη εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών. Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω εκπαίδευσης, θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), που συστάθηκαν με το άρθρο 18 του ν. 4777/2021 (Α΄-25).

Οι Ειδικοί Υρουροί που στελεχώνουν τις ομάδες πανεπιστημιακής φύλαξης θα επιτρέπεται να ασκούν προανακριτικά καθήκοντα για το διάστημα που υπηρετούν σε αυτές και για υποθέσεις των οποίων επιλαμβάνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ