Μητσοτάκης σε Σοφία της Ισπανίας: Θα χαρώ να σας ξεναγήσω στο Τατόι

Μέλι έσταζε το στόμα του πρωθυπουργού όταν κατά τη συνάντηση που είχε με την βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, αναφέρθηκε στο κτήμα που βρίσκεται το θερινό ανάκτορο της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, στο Τατόι. Μέχρι και ξεναγός προσφέρθηκε να γίνει.

Μητσοτάκης σε Σοφία της Ισπανίας: Θα χαρώ να σας ξεναγήσω στο Τατόι
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα βήμα πριν της προτείνει να πάνε σε συμβολαιογράφο για να επανακτήσει η τέως βασιλική οικογένεια το θερινό ανάκτορο στο Τατόι από το ελληνικό δημόσιο, βρέθηκε ο κατενθουσιασμένος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Μητσοτάκης και Σοφία είχαν τον παρακάτω διάλογο:

Μητσοτάκης: Στο Τατόι πήγατε;

Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: Όχι.

Μητσοτάκης: Θα ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι γιατί γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε το χώρο.

Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: Νομίζω ότι έχουν αλλάξει λίγα μέσα, μετά από τόσα χρόνια τώρα.

Μητσοτάκης: Θέλουμε να αναδείξουμε όλο το χώρο γιατί πράγματι ήταν παράλειψη ότι ο χώρος ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι. Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου. Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο, την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ