Όταν ο Κώστας Μητσοτάκης το 1973 ζητούσε την επιστροφή του Βασιλιά (video)

Που να φανταζόταν, το 1973, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν και ζητούσε την επιστροφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου με μεταβατική κυβέρνηση Καραμαναλή «και όλων των υγιών δυνάμεων, εκτός φυσικά των κομμουνιστών», πως ο γιος του θα προσφερόταν να γίνει ξεναγός της βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας στο θερινό ανάκτορο της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Να μου πεις, που να φαντζόταν ότι ο «6 μηνών πολιτικός κρατούμενος» θα γίνει πρωθυπουργός, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Όταν ο Κώστας Μητσοτάκης το 1973 ζητούσε την επιστροφή του Βασιλιά (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε ο δημοκράτης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το 1973, λίγο πριν την πτώση της χούντας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα "βασιλικά" αντικείμενα από το Τατόι, μεταφέρθηκαν νύχτα στο εξωτερικό.

Να εδώ για παράδειγμα... ΤΟ ΒΗΜΑ

«Το απόγευμα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 1991 έξι νταλίκες φορτωμένες με εννέα κοντέινερ βάρους 32 τόνων έφυγαν από το Τατόι για το λιμάνι του Πειραιά. Η κινητή περιουσία της τέως βασιλικής οικογενείας φορτώθηκε στο πλοίο που περίμενε με τις μηχανές αναμμένες και φυγαδεύτηκε στην Αγγλία. Από τότε πολλά έχουν γραφτεί για το περιεχόμενο των κιβωτίων, αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα είδαμε ένα μικρό τμήμα των πολύτιμων αντικειμένων τα οποία, με τη συνδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρέθηκαν στα χέρια του Κωνσταντίνου και από εκεί στον οίκο δημοπρασιών Christie’s. Πώς έφθασαν τα αντικείμενα αυτά από το Τατόι στον οίκο Christie’s;»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ