Διαδήλωση για τα εργασιακά - Βόλτα στην αφετηρία κι όχι στην άφιξη (εικόνες)

Μόλις γύρισα από το κέντρο, από τις μεγάλες συγκεντρώσεις της 10ης Ιουνίου 2021. Γιατί ο εχθρός μπορεί να ήταν ένας και πανταχού παρόν, ο κ. Χατζηδάκης και το άθλιο νομοσχέδιο του που υπογράφεται από τον κ. Μητσοτακη και την ΝΔ, αλλά οι συγκεντρώσεις ήταν, κλασικά, δυο. Μια του ΠΑΜΕ με όπως πάντα παλμό, νεολαία και πολυ κόσμο και μια των υπολοίπων μπροστά στην εξέδρα της ΓΣΕΕ. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Μέρα 25, εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και συλλογικότητες.  

Διαδήλωση για τα εργασιακά - Βόλτα στην αφετηρία κι όχι στην άφιξη (εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η μεγάλη επιτυχία είναι ότι όλα κύλησαν απόλυτα ειρηνικά κι ότι το μήνυμα ακούστηκε σαφέστατα. Θα περάσει δύσκολες θάλασσες ο νόμος ΝΔ για την εργασιακή/εργατική απορρύθμιση, ο κόσμος για εργάσιμη ήταν πολύς αλλά, μην κοροϊδευόμαστε, όχι η λαοθάλασσα που ονειρευόμασταν πολλοί.
Δεν αρκεί αυτό για να τρομάξει μια τόσο αποφασισμένη και focused κυβέρνηση. 

Με την Αριστερά/Κεντροαριστερά μόνιμα να κάνει μούτρα μεταξύ της, με τους αρχηγούς της στο ίδιο τετράγωνο αλλά εγκλωβισμένους στην κομματική φούσκα τους δεν σκιάζεται ο Μητσοτάκης.

Ας πούμε ότι η 10η Ιουνίου ήταν μια αφετηρία με πολλά λεωφορεία προς την ίδια (περίπου) κατεύθυνση κι ας περιμένουμε το ίδιο το ταξίδι.

Α, είχαμε και μια απογοήτευση. Δεν μίλησε ο Γραμματέας της ΓΣΕΕ. Ήταν σαν να έλειπε ο headliner από ένα φεστιβάλ. Θα είχαν ενδιαφέρον οι αντιδράσεις των διαδηλωτών... 

*ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τη σημερινή διαδήλωση

* φωτογραφίες: Γιώργος Αποστόλου

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ