Καταγγελία για ΣΚΑΙ: «Εκβιασμοί και απειλές σε εργαζόμενους»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με το απεργοσπαστικό πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, κάνοντας λόγο για απειλές, εκβιασμούς και ασφυκτικές πιέσεις της διεύθυνσης του σταθμού σε δημοσιογράφους.

Καταγγελία για ΣΚΑΙ: «Εκβιασμοί και απειλές σε εργαζόμενους»

Η δημοσιογράφος και συνδικαλίστρια, Μάχη Νικολαρά, σε ανάρτησή της στο facebook μια μέρα πριν την απεργία της 10ης Ιουνίου, ενημέρωσε για τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκαν, από τη διεύθυνση του ΣΚΑ,Ι δημοσιογράφοι ώστε να συμμετέχουν στο «απεργιακό πρόγραμμα» του σταθμού που όπως όλοι παρατηρήσαμε ήταν ένα πρόγραμμα "διαφήμισης" του νομοσχεδίου ως... φιλεργατικού.

Συγκεκριμένα, η Μάχη Νικολαρά έγραψε:

«Η εργοδοσία στον ΣΚΑΙ προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Απειλεί και εκβιάζει συναδέλφους που βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση είτε λόγω ηλικίας ειτε επειδή δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ να δουλέψουν αυριο για να βγει ενημερωτικό πρόγραμμα που θα ονομάσουν απεργιακό! Ολοι καταλαβαίνουμε οτι θα στηρίζει την απεργία όσο ο νόμος της κυβέρνησης είναι για την προστασία της εργασίας! Το διασωματειακό δεν έδωσε καμία άδεια για «απεργιακό» πρόγραμμα. Οσοι σκέφτονται να σπάσουν την απεργία τοποθετούν τους εαυτούς τους απέναντι στον κλάδο και σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας

Οι συνάδελφοι πάντως που ασκούν αυτές τις πιέσεις απο θέση ευθύνης πρέπει να ξανασκεφτούν αν είναι δημοσιογράφοι ή απλά υπάλληλοι των αφεντικών τους. Στηρίζουμε τους συναδέλφους στον ΣΚΑΙ που στην πλειοψηφία τους θα απεργήσουν παρα τις ασφυκτικές πιέσεις. Κανείς ως προσκαλεσμένος σε τυχόν εκπομπες απεργοσπασίας. Ολοι μαζι απεργούμε για να μην περάσει το έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση ως εργασιακό νόμο».

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.