Κυρανάκης: Ο άρρωστος εργαζόμενος θα μπορεί να δουλέψει υπερωρίες για να πάει στο ρεπό του στον γιατρό (video)

Απ' όλα τα επιχείρήματα που επιστράτευσαν κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, ακόμα και ο ανεκδιήγητος Κωστής Χατζηδάκης, για να υπερασπιστούν ένα ξεκάθαρα εχθρικό προς τον εργαζόμενο νομοσχέδιο, κανένα -ούτε αυτό με τις ελιές- δεν μπορεί να φτάσει την σοκαριστική ανοησία που ξεστόμισε από το βήμα της βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης.

Κυρανάκης: Ο άρρωστος εργαζόμενος θα μπορεί να δουλέψει υπερωρίες για να πάει στο ρεπό του στον γιατρό (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην “δεξί χέρι“ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε (επι λέξει. Δεν έχουμε αλλάξει ούτε κόμμα): 

«Το μάζεμα των ελιών ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό, τι γίνεται όμως όταν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας, του ίδιου ή της οικογένειάς του και του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο, η ΝΔ, όχι η Αριστερά, η ΝΔ του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν κατ’ επυθιμίαν, περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου γι’ αυτόυς; »

Δείτε και το βίντεο για να επιβεβαιωθείτε ότι δεν διαβάσατε λάθος.

Ναι, είναι ακριβώς αυτό που νομίζετε.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, ισχυρίστηκε πως η πιο "φιλεργατική κυβέρνηση" των τελευταίων ετών, νοιάζεται για τον εργαζόμενο με πρόβλημα υγείας, ο οποίος θα μπορεί να  δουλέψει 10ωρο Δευτέρα με Πέμπτη, ώστε να μπορέσει να πάει στον γιατρό του στο ρεπό της Παρασκευής και να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του (που πιθανόν να έχει χειροτερέψει ακριβώς λόγω των διατάξεων του νομοσχεδίου)

Επίσης ο Κώστας Κυρανάκης φαίνεται πως αγνοεί την αναρρωτική άδεια, εκτός βέβαια αν σχεδιάζουν να την καταργήσουν και αυτή.

Με λίγα λόγια, το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, εκτός της κατάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων δεκαετιών, είναι επικίνδυνο και για την υγεία, σε τόσα πολλά επίπεδα.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ