«Το σποτάκι για το #συνέδριο παιζόταν από 1η Ιουνίου και είχε πάρει έγκριση απ' όλους τους φορείς»

Η δημοσιογράφος ιατρικού ρεπορτάζ, Κία Παπαδοπούλου, που της ανατέθηκε και έγραψε το κείμενο για το σποτάκι του περιβόητου πλέον Συνεδρίου Γονιμότητας, μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με τις διαδικασίες που ακολούθηθηκαν και αφού ζήτησε συγνώμη σε όλους όσοι προσβλήθηκαν, τόνισε χαρακτηριστικά πως παρόλα αυτά το σποτάκι παιζόταν από την 1η Ιουνίου και είχε πάρει έγκριση απ' όλους τους φορείς που στήριξαν τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

«Το σποτάκι για το #συνέδριο παιζόταν από 1η Ιουνίου και είχε πάρει έγκριση απ' όλους τους φορείς»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Το σποτάκι έπαιζε από την 1η Ιουνίου (…) εμένα από την αρμόδια επιτροπή του συνεδρίου μα ανατέθηκε να γράψω ένα κείμενο για ένα κοινωνικό μήνυμα για την γυναικεία υπογονιμότητα (…) Πήρα σαφείς κατευθύνσεις ότι το βίντεο θα πρέπει να αφορά την γυναικεία υπογονιμότητα και πήρα ιατρικά δεδομένα από τους ανθρώπους αυτούς, που τόνιζαν κάποια πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν, όπως για παράδειγμα η ενημέρωση», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή "Πάμε Δανάη" στο Mega, στην οποία και είναι συνεργάτιδα, η Κία Παπαδοπούλου.

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος αποκάλυψε πως όχι μόνο το σποτάκι που προκάλεσε αντιδράσεις και αποχωρήσεις παιζόταν από την 1η Ιουνίου, αλλά μάλιστα είχε πάρει και έγκριση από όλους τους φορείς, χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι που ξεκίνησε ο σάλος στα σοσιαλ μίντια.
«Τα ιατρικά δεδομένα έλεγαν ότι ένας από τους βασικούς λόγους είναι η έλλειψη ενημέρωσης, άρα μου το είχαν τονίσει ότι το σποτ πρέπει να είναι αιχμηρό και να τονίζει την ενημέρωση... Γράφτηκε το κείμενο, διαβάστηκε, το είδαν οι αρμόδιοι άνθρωποι της επιτροπής του συνεδρίου, στη συνέχεια πήρε έγκριση απ’ όλους τους φορείς, από την Προεδρία από το ΕΣΡ κ.λπ. και από 1η Ιουνίου προβάλλεται σε όλα τα κανάλια. 11-12 μέρες το σποτάκι αυτό προβάλλεται κανονικά μέχρι που ξεκίνησε όλος αυτός ο σάλος από τα σόσιαλ μίντια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.\

Ενώ της ανατέθηκε η συγγραφή του κειμένο για το συγκεκριμένο βίντεο, η Κία Παπαδοπούλου τόνισε πως «αυτό είναι μια ομαδική δουλειά. Έχω φυσικά συμβάλλει και δεν θέλω να αποποιηθώ την ευθύνη. Είναι όμως ένα κείμενο που δίνει μια κατεύθυνση στο πως θα γυριστεί το ποστ. Εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Καταννοώ το ότι μπορεί κάποιος να ένιωσε άσχημα, στεναχωρήθηκα ότι ο στόχος του κοινωνικού μηνύματος δεν επετεύχθει… Είμαι κι εγώ μέρος αυτού του προβλήματος, αλλά αυτό που ήθελα να περάσει από το μήνυμα δεν πέρασε. Δεν υπήρχε καμία κακή πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν άνθρωπο. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε μια αστοχία και πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου ζητώ συγγνώμη».

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ