Παφίλης: «Τι ξεφτίλα είναι αυτή; Να πάτε να δουλέψετε εσείς 78 ώρες την βδομάδα - Οι μισοί θα πεθάνετε» (video)

Σφυρο(δρεπανο)κόπησε την κυβερνητική πλειοψηφία και το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, στην ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.  

Παφίλης: «Τι ξεφτίλα είναι αυτή; Να πάτε να δουλέψετε εσείς 78 ώρες την βδομάδα - Οι μισοί θα πεθάνετε» (video)

«Διευθέτηση του χρόνου εργασία, ωραίο ε; Τι σημαίνει διευθέτηση του χρόνου εργασίας; Σημαίνει κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας. Δηλαδή, κατάργηση και του σταθερού ημερήσιου χρόνου ανάπαυσης. Αυτό δεν σημαίνει η ευελιξία που λέτε; Ότι ξεχάστε το σταθερό ωράριο, ξεχάστε αυτά που ξέρετε, τώρα στον ζυγό από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τι άλλο λέει αυτό το τέρας; Μέχρι 13 ώρες δουλειά. Μέχρι 78 ώρες την εβδομάδα. 12 συνεχείς μέρες χωρίς ανάπαυση. Αυτό είναι η πρόοδος, καλά δεν ντρέπεστε; Τι ξεφτίλα είναι αυτή;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, στην ομιλία του στην Βουλή.

«78 ώρες; Να πάτε να δουλέψετε εσείς! Θα σας πάρουμε μια φορά και θα σας βάλουμε στη ΛΑΡΚΟ. Να δουλέψετε μια βδομάδα επί 78 ώρες, οι μισοί θα πεθάνετε, μόνο και μόνο απ΄ αυτά που θα αναπνέετε και αυτά που θα βλέπετε. Να πάτε στα καράβια, που οξυγονοκολλούν στο τρίτο αμπάρι. Να ανεβείτε να καλουπώσετε στον έβδομο όροφο και να δουλεύετε 78 ώρες την εβδομάδα, να δούμε τι καλά που θα περάσετε. Αυτή είναι η πρόοδος του καπιταλισμού, της ΝΔ κι άλλων που υποστηρίζουν το σύστημα», είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ο Θανάσης Παφίλης, αποδομώντας το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Δείτε ενδεικτικά βίντεο που ανάρτησαν χρήστες του twitter:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.