Μεσαίωνας: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση

Κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, τάχθηκε σύσσωμη η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Μεσαίωνας: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, μαζί με τους Πολωνούς ακραίους συντηρητικούς, καταψήφισε ως «απαράδεκτη» την Έκθεση που κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβουλιο και η οποία χαρακτηρίζει ως «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα στην άμβλωση

Να θυμίσουμε πως όχι μόνο η συζήτηση αυτή έχει προκαλέσει διχασμό στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος είχε ψηφίσει στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή άμβλωσης.
Τότε η Νέα Δημοκρατία είχε "αδειάσει" τον ευρωβουλευτή της, με ανακοίνωση η οποία ανέφερε πως «Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του».

Είναι επίσης προφανές πως οι συνεχείς παλινωδίες του κυβερνώντος κόμματος έχουν ως πρόθεση να δημιουργήσουν σύγχυση για το πραγματικά υπερσυντηρητικό της προφίλ, ώστε να μην έχουν απώλειες από το κεντρώο, μετριοπαθές κοινό.

Την σκοταδιστική επίθεση των ευρωβουλευτών της ΝΔ, κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, έφερε στην δημοσιότητα με έγγραφα, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ