#Πικάσο: Σύμβουλος του Χρυσοχοΐδη και όχι αστυνομικός ο υπεύθυνος κακομεταχείρισης του πίνακα (εικόνες)

Σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και όχι αστυνομικός ο υπεύθυνος της κακομεταχείρισης μετά την πτώσηςτου πίνακα του Πικάσο στην Συνέντευξη Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. που έκανε τον γύρο του κόσμου.

#Πικάσο: Σύμβουλος του Χρυσοχοΐδη και όχι αστυνομικός ο υπεύθυνος κακομεταχείρισης του πίνακα (εικόνες)

Οι εικόνες ντροπής από τη συνέντευξη Τύπου Χρυσοχοΐδη - Μενδώνη σχετικάμε την εύρεση των κλεμμένων πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν από την Εθνική Πινακοθήκη, με αποκορύφωμα την πτώση του πίνακα του ισπανού ζωγράφου και η γενικότερη κακομεταχείριση του ανεκτίμητης αξίας έργου τέχνης, έκαναν ήδη το γύρο του κόσμου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την αναφορά του BBC και του Reuters.

Πέραν της επικίνδυνης και πρόχειρης αρχικής τοποθέτησης του πίνακα του Πικάσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η άγαρμπη και επανατοποθέτησή του, χωρίς κανένα από τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για τέτοιας αξίας έργα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento, o άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την προστασία του πίνακα και επανατοποθέτησε με αυτόν τον τρόπο το έργο στο ράφι, δεν είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν αρχικά διαρρεύσει, αστυνομικός υπάλληλος, αλλά ονομάζεται Γιάννης Αναστασάκος και είναι σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα: 

Παρά το γεγονός πως η ευθύνη για την ερασιτεχνική διαχείριση του ιστορικού αυτού πίνακα δεν ανήκει -εν τέλει- στην αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «αφήνει» τα ΜΜΕ και τους πολίτες να κατηγορούν τους αστυνομικούς, θέλοντας ίσως να… καλύψει τον σύμβουλό του.

Παράλληλα, εύλογη είναι η απορία σχετικά με το γιατί να… ασχολείται με τον πίνακα ο σύμβουλος του υπουργού και όχι άνθρωποι εξειδικευμένοι τόσο για τη προστασία, όσο και για τη διαχείριση έργων τέχνης, προκειμένου να αποφευχθούν συμβάντα όπως αυτά που εκτυλίχθηκαν στις οθόνες μας, με την πτώση του πίνακα και το… άγαρμπο μάζεμά του με γυμνά χέρια.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.