Οργή και απόγνωση για το "τσιμέντωμα" της "Καμεράτα" από την Μενδώνη

«Κυριες και Κυριοι, η ΚΑΜΕΡΑΤΑ Ορχηστρα των Φιλων της Μουσικης ειναι πλεον παρελθον!», με αυτή τη φράση και με ανάρτησή του στο facebook, ο τσελίστας της "Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής", Ηλίας Σακαλάκ, ανακοίνωσε το "τσιμέντωμα" της ορχήστρας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απόρροια της μεταμεσονύχτιας τροπολογίας, σε άσχετο νομοσχέδιο, που κατέθεσε το υπουργείου Πολιτισμού, τα ξημερώματα της 29ης Ιουνίου.

Οργή και απόγνωση για το
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με τη συγκεκριμένη (πολύ προσεκτικά μελετημένη) τροπολογία, η υπουργός Πολιτισμού απαλλάσσει όλα τα μέλη που έχουν περάσει από Δ.Σ. της Καμεράτας, από όλες τις ποινικές ευθύνες που τους έχουν ασκηθεί αυτεπάγγελτα και προχωρά σε εκκαθάριση.

Η τροπολογία αφήνει χωρίς ρύθμιση εργασιακά δικαιώματα, αποζημιώσεις και δεδουλευμένα που οφείλει ο η διοίκηση της Ορχήστρας, προς τους εργαζόμενούς.
Επί της ουσίας διαλύει την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.

Στην ανάρτησή του ο τσελίστας, Ηλίας Σακαλάκ, αναφέρει: 

Κυριες και Κυριοι, η ΚΑΜΕΡΑΤΑ Ορχηστρα των Φιλων της Μουσικης ειναι πλεον παρελθον! Με υπουργικη αποφαση η υπουργος Πολιτισμου κα Μενδωνη και με την συν- υπογραφη του προεδρου του Συλλογου των Φιλων της Μουσικης αποφασισε να λυσει την λειτουργια της!! Διχως φυσικα να αναφερει αποζημιωσεις, δεδουλευμενα κλπ κλπ απαλασσοντας απο ΚΑΘΕ ευθυνη το τελευταιο ΔΣ!!! Σας ευχαριςτουμε που μας τιμησατε ολα αυτα τα χρονια με την παρουσια σας στις συναυλιες μας!

Την ίδια ώρα, σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook έκανε και η μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Νέλλη Οικονομίδου, στην οποία αναφέρει:

Νόμος 4812 30 Ιουνίου 2021 φεκ 110Α

Άρθρα 98 και 99

Η Υπουργος Πολιτισμού και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής συναποφασίζουν την <<λύση του ΜΕΟΕ>>

ΜΕΟΕ = Μουσικός και Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ελλάδος = Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Κοινώς διαλύεται η Καμεράτα και ούτε λέξη για τα δεδουλευμένα που οφείλονται, τα οποία έχουν κατοχυρωθεί με δικαστική απόφαση..... Θυμάται κανείς την Ορχήστρα των Χρωμάτων; Κάπως έτσι και αυτή....

Δυο στις δύο ορχήστρες, που λειτούργησαν στην Ελλάδα με τις αρχές της ιδιωτικής οικονομίας, σήμερα <<δεν υπάρχουν>> για το κράτος και οι μουσικοί σε ομηρία επί σειρά ετών αναζητούν από κάπου να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, τα ένσημά τους, τις ζωές τους....

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ