Βατόπουλος: Είχαμε ζητήσει δήλωση για σύγκρουση συμφερόντων μελών της Eπιτροπής που συνεργάζονται με ιδιωτικά κέντρα - Δεν έχουμε απάντηση

 «Είχαμε ζητήσει να υπάρξει μία δήλωση για τη σύγκρουση συμφερόντων. Παρόλο που το είχαμε ζητήσει, ακόμα δεν έχει γίνει κάτι που θα ήταν καλό και σκόπιμο και για την έξωθεν καλή μαρτυρία», δήλωσε μιλώντας "Στο Κοκκινο" και το Νίκο Ξυδάκη, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Βατόπουλος: Είχαμε ζητήσει δήλωση για σύγκρουση συμφερόντων μελών της Eπιτροπής που συνεργάζονται με ιδιωτικά κέντρα - Δεν έχουμε απάντηση
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η επιτροπή δεν είπε ποτέ να φύγουν οι μάσκες, αλλά να διατηρούνται παντού όπου υπάρχει συνωστισμός. Υπήρξε κακή διαχείριση της πληροφορίας», ισχυρίστηκε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Πιστεύω ότι το σημαντικό είναι ο εμβολιασμός και το γεγονός ότι δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε τον κόσμο για τα οφέλη τουΕίμαι υπέρ της πειθούς και εναντίον της υποχρεωτικότητας, εκτός εξαιρέσεων, όπως όταν μπαίνουν θέματα δεοντολογίας. Ο γιατρός π.χ. πρέπει να προσέχει και να προφυλάσσει τους ασθενείς του. Δε μπορεί να χειρουργεί μολυσμένος ή με γρίπη και να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ασθενή του.
Ο εμβολιασμός είναι ένα εργαλείο το οποίο θα μας βοηθήσει να απεμπλακούμε από την συνθήκη της πανδημίας. Πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα και για τα ΜΜΕ τα οποία πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό το θέμα».

Σε ερώτηση σχετικά με τη σύγκρουση συμφερόντων μελών της επιτροπής, που συνεργάζονται με ιδιωτικούς ομίλους παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε με νόημα: «Είχαμε ζητήσει να υπάρξει μία δήλωση για τη σύγκρουση συμφερόντων. Παρόλο που το είχαμε ζητήσει, ακόμα δεν έχει γίνει κάτι που θα ήταν καλό και σκόπιμο και για την έξωθεν καλή μαρτυρία»

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος άφησε να εννοηθεί πως σχεδόν 1,5 χρόνο μετά την έξαρση της πανδημίας, δεν υπάρχει ενίσχυση του εθνικού Συστήματος Υγείας, δηλώνοντας πως αυτό θα πρέπει «να μπει στην πολιτική αντιπαράθεση και στον δημόσιο διάλογο»

«Η Ελλάδα χρειάζεται σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας που δεν έχει, όπως και σύστημα δημόσιας υγείας που και αυτό δεν έχει, ώστε να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις, όπως είναι η πανδημία.  Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί επιδημιολογική επιτήρηση, απαιτεί καταγραφές κρουσμάτων και μέτρα περιστολής της διασποράς Είναι θέματα δημόσιας υγείας και η Ελλάδα δεν έχει δυστυχώς ανεπτυγμένο ένα τέτοιου είδους σύστημα. Είναι στο χέρι μας να μπει στην πολιτική αντιπαράθεση και στον δημόσιο διάλογο», υπογράμμισε συγκεκριμένα το μέλος της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας.

πηγή: avgi.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ