Απάντηση ΕΦ.ΣΥΝ. στον Χαρδαλιά: «Ποιους απειλείτε κ. υφυπουργέ;»

«Ίσως αυτός ο εκνευρισμός να σχετίζεται και με τα εσωτερικά ζητήματα της κυβέρνησης και να πυροδοτείται από τη διογκούμενη αντίδραση που προκαλεί η εξόφθαλμη αποτυχία των συνεργατών του Κυρ. Μητσοτάκη που έχουν αναλάβει την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Ν. Χαρδαλιάς επιτίθεται στον Τύπο για να τον ακούσουν όσοι τον αμφισβητούν μέσα στο ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο. Αλλά αυτές οι ανησυχίες του υφυπουργού δεν μπορούν να φιμώσουν τη δημοσιογραφική έρευνα. Η διερεύνηση του ζητήματος θα προχωρήσει μέχρι το τέλος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η απάντηση της Εφημερίδας των Συντακτών, στις χθεσινές απειλητικές και υβριστικές δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με την αποκάλυψη της εφημερίδας, που προκάλεσε -τουλάχιστον- ταραχή και αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Απάντηση ΕΦ.ΣΥΝ. στον Χαρδαλιά: «Ποιους απειλείτε κ. υφυπουργέ;»

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά για την Εφημερίδα των Συντακτών ο Νίκος Χαρδαλιάς φέρεται με προσωπική παρέμβαση και... "εμπλεκόμενα" πακιστανικά κινητά τηλέφωνα, να έδωσε εντολή να μπουν στη χώρα, μέλη αποστολής της τουρκικής ομάδας μπάσκετ Φενέρμπαχτσε για τον αγώνα της Euroleague με τον Παναθηναϊκό, που είχαν πυρετό και όπως αποδείχθηκε αργότερα, κορωνοϊό

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Εφημερίδας των Συντακτών:

Ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έχασε, χθες, εντελώς την ψυχραιμία του. Αντί να απαντήσει με επιχειρήματα στην αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών», προτίμησε να εκδώσει μια εκτενή ανακοίνωση, στην οποία περιλαμβάνει κάθε λογής υβριστικούς χαρακτηρισμούς για την εφημερίδα και τη συντάκτρια του άρθρου, απειλώντας παράλληλα ότι θα καταθέσει αγωγή και μήνυση σε βάρος μας.

Το αστείο είναι ότι δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τότε που είχε ξεσηκωθεί σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο και η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. για να καταγγείλει τον Αλέξη Τσίπρα που είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη για όσα μυθεύματα γράφονταν για την κατοικία που νοικιάζει στο Σούνιο.

Μόνο που σε εκείνη την περίπτωση είχαμε μια καταφανή κατάχρηση των δικαιωμάτων του Τύπου, με αναπαραγωγή συκοφαντιών, παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί όλα τα στοιχεία που τεκμηρίωναν την άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, έχουμε μια σοβαρή αποκάλυψη που κάθε σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να τη διερευνήσει πριν καταφύγει στην εύκολη λύση, τις απειλές.

Χθες, η εφημερίδα μας έφερε στο φως μια πολύ σοβαρή υπόθεση που σχετίζεται άμεσα με τις κυβερνητικές μεθόδους αντιμετώπισης της πανδημίας. Ούτε με τα προσωπικά δεδομένα του Ν. Χαρδαλιά ασχοληθήκαμε ούτε με ζητήματα που δεν αφορούν τη δημόσια δράση του. Αν είχε κάποιο σοβαρό επιχείρημα να αντιτείνει ο υφυπουργός, ασφαλώς δεν θα κατέφευγε στις απειλές και τους χαρακτηρισμούς.

Αθελά του, βέβαια, η αντίδραση αυτή και ο εκνευρισμός που προδίδουν οι ακραίες εκφράσεις του δηλώνουν περισσότερα από όσα νομίζει ο Ν. Χαρδαλιάς. Μέσα σε λίγες παραγράφους διέλυσε το δήθεν «ολύμπιο» ύφος που χρησιμοποιεί στις «πατρικές» απογευματινές παραινέσεις του.

Ισως αυτός ο εκνευρισμός να σχετίζεται και με τα εσωτερικά ζητήματα της κυβέρνησης και να πυροδοτείται από τη διογκούμενη αντίδραση που προκαλεί η εξόφθαλμη αποτυχία των συνεργατών του Κυρ. Μητσοτάκη που έχουν αναλάβει την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Ν. Χαρδαλιάς επιτίθεται στον Τύπο για να τον ακούσουν όσοι τον αμφισβητούν μέσα στο ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο. Αλλά αυτές οι ανησυχίες του υφυπουργού δεν μπορούν να φιμώσουν τη δημοσιογραφική έρευνα. Η διερεύνηση του ζητήματος θα προχωρήσει μέχρι το τέλος.

πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.