Καταγγελία "βόμβα": Με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας μετέφεραν εν γνώση του ΕΟΔΥ 14 κρούσματα από Ίο - Ραφήνα

Σε μια καταγγελία που αν επιβεβαιωθεί θα προκαλέσει άλλο έναν πολιτικό "σεισμό" με υγειονομικές διαστάσεις, μετά τις αποκαλύψεις της ΕΦ.ΣΥΝ για το Νίκο Χαρδαλιά, προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνης Νταλακογιώργος.

Καταγγελία

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, αποκάλυψε πως τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία, όσο και ο ΕΟΔΥ γνώριζαν για 14 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα, πριν αναχωρήσει το πλοίο από την Ίο με προορισμό τη Ραφήνα.

Όπως καταγγέλει ο Αντώνης Νταλακογιώργος, το πλοίο επέστρεψε κανονικά στην Ραφήνα, με παρέμβαση του υπουργείο Ναυτιλίας χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες του ιδίου, οι επιβάτες που ήταν θετικοί ή ύποπτα κρούσματα να απομονωθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ δήλωσε πως μετά το ταξίδι βρέθηκαν θετικά στον κρωνοϊό και δυο μέλη του πληρώματος, που σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανόν να κόλλησαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

«Απ' ότι πληροφορήθηκα, το πλοίο, η εταιρεία, γνώριζε πως οι επιβάτες αυτοί που ανήλθανε στο πλοίο από την Ίο ότι είναι επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα, το γνώριζαν δηλαδή όταν τους έβαλαν», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ και συνέχισε λέγοντας: «και μάλιστα σας προσθέτω στην καταγγελία αυτή, πως αυτό έγινε με παρέμβαση του υπουργέιου Ναυτιλίας. Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που επαναλαμβανόμενα εκφράζουμε ως ΠΕΝΕΝ για ελλιπή μέτρα προστασίας στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα πλοία της ακτοπλοΐας. Και παρά το γεγονός ότι καθημερινά σχεδόν βγαίνει ο λαλίστατος υπουργός Ναυτιλίας και διαβεβαιώνει ότι τα μέτρα προστασίας τηρούνται, η ζωή αποδεικνύει σταθερά το αντίθετο».

«Για την βασιμότητα της καταγγελίας δεν δέχομαι καμία αμφισβήτηση και προσέξτε αυτό που θα πω. Ενώ υπήρχε η κατεύθυνση αυτά τα νέα παιδιά (τα 14 κρούσματα) να σταθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να απομονωθούν, έχω την εντύπωση για να μην πω κάτι παραπάνω αυτή την ώρα, ότι αυτό δεν τηρήθηκε. Μέχρι προχθές δεν υπήρχε κρούσμα στο βαπόρι, είναι εξακριβωμένο. Το πιθανότερο είναι εκεί να σημειώθηκε το πρόβλημα», υπογράμμισε ο Αντώνης Νταλακογιώργος.

Όπως σημείωσε με έμφαση ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, «Αυτό ήταν σε γνώση του ΕΟΔΥ. Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε να απομονωθούν τα άτομα αυτά και ο ΕΟΔΥ περίμενε την άφιξη του πλοίου για να κάνει τον σχετικό έλεγχο. Το σημαντικότερο όλων, τουλάχιστον για τους επιβάτες και μεγάλο μέρος του πληρώματος, μπορώ να σας το επιβεβαιώσω, δεν ήταν εν γνώση τους».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ