Κοινωνικός αυτοματισμός με Σκέρτσο και νάζι (video)

Πριν δύο χρόνια, το 2019, τέτοιες μέρες, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), με αέρα στα πανιά του από τη διαφαινόμενη, ευρεία εκλογική νίκη της ΝΔ, προσφεύγει στο ΣτΕ κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού στο σκέλος που αφορούσε στις τριετίες. Η πλευρά των εργοδοτών ζητούσε (από την 27η Ιουνίου), την ακύρωση της εγκυκλίου που είχε εκδόσει η προηγούμενη κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας τον Φεβρουάριο του 2019, με την οποία δίνονταν οδηγίες για την εφαρμογή του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας. 

Κοινωνικός αυτοματισμός με Σκέρτσο και νάζι (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εκείνες τις μέρες ο Άκης Σκέρτσος, ολοκλήρωνε την θητεία του ως Γενικός διευθυντής του ΣΕΒ καθώς είχε αποφασιστεί πως θα αποτελέσει τον επιτελάρχη του Μαξίμου, δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη και τελικά θα ορκιζόταν στις 9 Ιουλίου του 2019 ως υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Άκης Σκέρτσος έχει κάνει την "δουλειά" του και με το παραπάνω.

Ίσως πολλοί να μην το θυμούνται αλλά ήταν από τους πρωτοπόρους, καθώς επενέβη χωρίς κανέναν λόγο -και μάλιστα ως υπουργός- σε δίκη γυναικοκτονίας. Αυτή της Ελένης Τοπαλούδη. Επικρίνοντας με ανάρτησή του στο facebook, την εισαγγελέα της έδρας που είχε προβεί σε μια συγκλονιστική αγόρευση καταδίκης του ειδεχθούς εγκλήματος.

Ο Άκης Σκέρτος είχε δηλώσει τότε συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων πως «Τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή (...) Τον δικαστικό λειτουργό τον θέλουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσύνης».

Πλέον ο Άκης Σκέρτσος, είναι πολύ πιο ενεργός, κυρίως στον ρόλο της απόδοσης "ατομικής ευθύνης", με απειλές στα χαμηλότερα και πιο αδύναμα στρωμάτα και πάντα με ΣΕΒασμό στους μεγαλο-εργοδότες.

Επίσης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, έχει αναλάβει και το δύσκολο έργο του κοινωνικού αυτοματισμού και του διαχωρισμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Ομολογουμένως πετυχημένα καθώς πολλοί προοδευτικοί (ή δήθεν προοδευτικοί) πολίτες έχουν πέσει σε αυτή την παγίδα που έστησε με αριστοτεχνικό τρόπο το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου.

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι (...) Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη», είχε δηλώσει στις 30 Ιουνίου.

Φυσικά, ο κοινωνικός αυτοματισμός έχει πολλά ελεύθερα πεδία άσκησης επικοινωνιακής πολιτικής. Ένα από αυτά είναι και παρουσίαση των άνεργων, των χαμηλά αμοιβομένων εργαζόμενων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ως -σχεδόν- τεμπέληδων που εξαρτώνται από επιδόματα και δεν δουλεύουν. Με τον Άδωνη Γεωργιάδη βέβαια να παραμένει ακόμα σπεσιαλίστας του είδους.

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνος και ολισθηρός ο δρόμος της εξάρτησης από τα κρατικά επιδόματαΥπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει και δεν βρίσκουν προσωπικό διότι υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που εξυπηρετούνται περισσότερο από το να παίρνουν το κρατικό επίδομα και ταυτόχρονα να δουλεύουν και μαύρα», είχε τονίσει πρόφατα ο Άκης Σκέρτσος.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την αποκάλυψη της -δεξιών φρονημάτων- εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που τον περασμένο Απρίλιο δημοσίευσε πρακτικά της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, που αποδεικνύουν, όπως ισχυρίζεται το ρεπορτάζ, πως κυβερνητικά στελέχη και οι πιο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού όπως οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, έδιναν πολλές φορές κατευθύνσεις πάνω στις οποίες η επιτροπή έπρεπε να κινηθεί και να λάβει αποφάσεις.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ