Ο Διονύσης Τεμπονέρας κάνει "ταληράκια" την άτακτη υποχώρηση Χατζηδάκη για το "ασφαλιστικό Πινοσέτ"

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, έκανε ίσως την πιο απλή και στοχευμένη ανάλυση σχετικά με την υποχώρηση της κυβέρνησης για το λεγόμενο "ασφαλιστικό Πινοσέτ".

Ο Διονύσης Τεμπονέρας κάνει

Ο εργατολόγος, με ανάρτησή του στο Facebook και με 7 μόνο σημεία εξηγεί την μη αναμενόμενη και πανικόβλητη υποχώρηση της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο είχε ήδη μπει σε δημόσια διαβούλευση και προέβλεπε μάλιστα και το ακαταδίωκτο των μελών του νέου “Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης” (Τ.Ε.Κ.Α.). Των ιδιωτών δηλαδή που θα τζόγαραν τα λεφτά των ασφαλισμένων.

Στην ανάρτησή του ο Διονύσης Τεμπονέρας, αναφέρει:

Με απλά λόγια συνέβη το εξής:

1.Η κυβέρνηση εισήγαγε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από μακροοικονομικές και αναλογιστικές μελέτες.

2.Η κομισιόν, ενέκρινε επί της αρχής το Σχέδιο.

3.Η κυβέρνηση, παρουσίασε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, συνοδευόμενο από 3 μελέτες(βιωσιμότητας του χρέους, αναλογιστικές και μακροοικονομικές).

4.Οι δανειστές μόλις είδαν ότι, οι μελέτες δέχονται ως παραδοχή, προεξοφλητικό επιτόκιο 3,5%(δηλαδή περίπου 3,5-4% ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης, συνεχόμενα για τα επόμενα 35 έτη!) «γούρλωσαν» τα μάτια και καταχέριασαν την κυβέρνηση, αφού το νέο ασφαλιστικό, επηρεάζει και τη βιωσιμότητα του χρέους(με κίνδυνο για νέο μνημόνιο).

5.Ζήτησαν αμέσως, επιπλέον φορολογία, διαφορετικά είπαν στην κυβέρνηση ότι, πρέπει να κοπούν οι σημερινές συντάξεις, για να καλυφθεί η δημοσιονομική δαπάνη, από το κόστος μετάβασης, που φτάνει και τα 78 δις ευρώ.

6.Ζήτησαν μάλιστα οριζόντια φορολογία (κοινωνικό πόρο) από όλους τους πολίτες για να εξασφαλιστούν οι σημερινές συντάξεις στο μέλλον, όταν η κυβέρνηση μας έλεγε ότι, αυτές είναι απολύτως εξασφαλισμένες!

7.Η κυβέρνηση εκτεθειμένη, κάνει το πρωτοφανές: Μαζεύει άρον άρον το νομοσχέδιο για να το ξαναφέρει λέει, μετά τον Αύγουστο.

Κάπως έτσι, θα έπρεπε να ορίζεται η απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων, των επόμενων 50 ετών!

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.