Αυστριακός Τύπος: Η συντηρητική κυβέρνηση Μητσοτάκη έφτιαξε αυτοκινητόδρομο στην Ακρόπολη

Χωρίς τέλος ο διεθνής διασυρμός της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Πολιτισμού, όσον αφορά στο τσιμέντωμα της Ακρόπολης.

Αυστριακός Τύπος: Η συντηρητική κυβέρνηση Μητσοτάκη έφτιαξε αυτοκινητόδρομο στην Ακρόπολη
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Όταν η Ελλάδα άνοιξε μετά από μήνες lockdown, ένα ιδιαίτερο δώρο από την συντηρητική κυβέρνηση Μητσοτάκη περίμενε τους φίλους του πολιτισμού και τους τουρίστες: η Ακρόπολη, η κατ’εξοχήν κληρονομιά της Ευρώπης, έχει τώρα τσιμεντωθεί», έγραψε χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής της αυστριακής εφημερίδας Der Standard στην Αθήνα. 

Όπως υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, οι αντιδράσεις των ανθρώπων του πολιτισμού κάνουν λόγο για ένα «άσχημο κατασκευαστικό αμάρτημα, μια λεωφόρο που στριμώχθηκε ανάμεσα στα ερείπια ναών μόνο και μόνο για να μεταφέρονται περισσότεροι ηλικιωμένοι από κρουαζιερόπλοια».

«Στην μέση των αρχαίων και με αμέτρητα ερείπια να είναι διεσπαρμένα γύρω, η διαδρομή φαίνεται βάναυση και άκαρδη. Η αντίθεση της άχαρης πλατιάς λωρίδας τσιμέντου με τα αρχαία κτίρια από την χρυσή εποχή της Αθήνας είναι απλώς πολύ μεγάλη», τονίζει χαρακτηριστικά, ο αρθρογράφος της Der Standard, που συνεχίζει γράφοντας πως «για τους συντηρητικούς πολιτικούς που τους αρέσει να επικαλούνται την "μεγάλη κληρονομιά του παρελθόντος" στη ρητορική τους, η εμπορική πτυχή παίζει επίσης φυσικά τεράστιο ρόλο. Εάν η εμπορευματοποίηση και η υποχώρηση στους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων τελικά επικρατήσει, θα δείτε αν θα εφαρμοστούν τα σχέδια για μια καλύτερη σκάλα στην είσοδο των Προπυλαίων».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ