Μέλος Επιτροπή Επιστημόνων για Μύκονο: «Δεν ήταν δική μας εισήγηση - Δεν προλάβαμε να συνεδριάσουμε»

Με τον πρωθυπουργό να «γεμίζει μπαταρίες» στο Ναβαρίνο, ο Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της επιτροπής επιστημόνων επιβεβαίωσε πως η επιτροπή δεν πρόλαβε καν να συνεδριάσει για τα μέτρα στη Μύκονο, αλλά με διφορούμενες δηλώσεις δικαιολόγησε την απόφαση.

Μέλος Επιτροπή Επιστημόνων για Μύκονο: «Δεν ήταν δική μας εισήγηση - Δεν προλάβαμε να συνεδριάσουμε»

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως μπήκε σε λοκντάουν και μέλος της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας παραδέχθηκε πως όλα έγιναν χωρίς τη γνώμη των λοιμωξιολόγων.

«δεν πρόλαβε η επιτροπή να συνεδριάσει επ’ αυτού» ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μιλώντας στο Mega, τονίζοντας επίσης πως υπάρχει συνεχής εισήγηση των ειδικών για κάθε περιοχή που θα μπει στο πορτοκαλί ή στο κόκκινο.

«Κάθε φορά που υπάρχει αυξημένη επιτήρηση κάπου, αλλάζουν κατευθείαν και τα μέτρα, κάτι τέτοιο συνέβη και στη Μύκονο. Περιμένουμε όλα αυτά να είναι παροδικά. Ο λόγος που ελήφθησαν τα μέτρα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση», υπογράμισε.

«Η εικόνα είναι ανησυχητική. Έχουμε το ξεκίνημα του τέταρτου κύματος. Η μέση ηλικία είναι χαμηλά, σχετίζεται με την άρση των μέτρων και τη μεγάλη κινητικότητα των νέων. Το νέο στέλεχος έχει μεταδοτικότητα τριπλάσια ή και τετραπλάσια. Όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή την έξαρση που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες. Υπάρχει πιθανότητα, όπου κυκλοφορούν αυτές οι ηλικίες να υπάρχουν μέτρα», τόνισε ο κ. Γώγος ρίχνοντας νερό στο μύλο ενοχοποίησης των νέων και μη αναφερόμενος στο χωρίς σχέδιο ανοίγματος και φέτος του τουρισμού.

Σημείωσε επίσης ότι η θετικότητα είναι κάτω από 3% αλλά είναι ανοδική και δημιουργείται ανησυχία και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ο αριθμός των νοσηλειών», δήλωσε.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.