Ξένα ΜΜΕ: «Το φιάσκο του τουρισμού στην Ελλάδα» (video)

Ένα-ένα, μικρά και μεγάλα Μέσα του εξωτερικού αρχίζουν και εστιάζουν στην παταγώδη αποτυχία του ανοίγματος του τουρισμού στην Ελλάδα, που δυσφημίζει την χώρα και ένα από τα πιο πολύτιμα "προϊόντα" της. Δυστυχώς, αυτό αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Ξένα ΜΜΕ: «Το φιάσκο του τουρισμού στην Ελλάδα» (video)

«Ένα χάος συνεχώς μεταβαλλόμενων μέτρων, αναστατωμένοι τουρίστες, ξενοδοχεία καραντίνας που έχουν γεμίσει και τουριστικές εταιρείες στα πρόθυρα της καταστροφής. Ο τουρισμός στην Ελλάδα αντιμέτωπος με ένα πολλαπλό φιάσκο με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να έχει ήδη πλήξει τη χώρα».

Με αυτό τον τρόπο και με τίτλο «Ελλάδα: Το φιάσκο του τουρισμού», ο γερμανικός δημοσιογραφικός όμιλος Heise και το ηλεκτρονικό περιοδικό Telepolis, παρουσιάζουν την κατάσταση στη χώρα.

«Τα νέα, αυστηρά μέτρα, θυμίζουν ένα σκληρό λοκντάουν, αν και η κυβέρνηση αποφεύγει να προφέρει τον όρο "λοκντάουν". Από οικονομικής άποψης αλλά και από πλευράς δυσφήμισης της χώρας, η τρέχουσα τουριστική σεζόν απειλεί να είναι καταστροφική», αναφέρει ο ρεπόρτερ του γερμανικού Μέσου.

Συνεχίζοντας το ηλεκτρονικό περιοδικό της Heise, αναφέρει πως «στο χάος των συνεχώς μεταβαλλόμενων μέτρων, οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν μια πραγματική καταστροφή. Σωματεία και Ενώσεις από τη βιομηχανία της τροφοδοσίας και του τουρισμού, απευθυνόμενοι στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά τονίζουν ότι στους δεκαέξι μήνες των μέτρων κατά της πανδημίας έχουν ακολουθήσει τους συνεχώς αυξανόμενους, νέους κανόνες, αλλά για άλλη μιαφορά δαιμονοποιούνται ως οι υπαίτιοι του νέου κύματος».

«Καχεκτικό ξεκίνημα του ελληνικού τουρισμού», χαρακτηρίζει την κατάσταση στην χώρα το euronews.gr.

«Στο ιστορικο κέντρο της Αθήνας, μια χούφτα τουρίστες περιφέρονται. Συνήθως οι δρόμοι θα έσφυζαν από τουρίστες, αλλά οι βιαστικές προσδοκίες για δυναμικό comeback του ελληνικού τουρισμού δεν επιβεβαιώθηκαν»

«Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινα... βλέπουμε τα κρούσματα να αυξάνονται και φοβόμαστε νέο λοκντάουν. Δεν είναι καλή χρονια, θα είναι δύσκολο για τα ξενοδοχεία να πιάσουν τους περυσινούς αριθμούς», δηλώνει στο euronews, o γενικός γραμματέας της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού, κ. Ευγένιος Βασιλικός.

Εδώ Να θυμίσουμε πως την ίδια ώρα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης βρίσκεται «στον κόσμο του» και δηλώνει στην Βουλή πως «δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ