Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδεχόταν πως για την τραγωδία στο Μάτι ευθυνόταν η κλιματική αλλαγή (video)

Η φονική πυρκαγιά, τον Ιούλιο του 2018 στο Μάτι, εκτός από μία ασύλληπτη ανθρώπινη τραγωδία που άφησε πίσω της 102 νεκρούς συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους να θρηνούν, εξελίχθηκε και σε μία χωρίς προηγούμενο πολιτική τυμβωρυχία εκ μέρους της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδεχόταν πως για την τραγωδία στο Μάτι ευθυνόταν η κλιματική αλλαγή (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Βέβαια όλα αυτά πριν τις ελογές, καθώς μετά όχι μόνο πολλοί από τους υπεύθυνους της φυσικής ηγεσίας κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, αναβαθμίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ομιλία του στον ΟΗΕ, απέδωσε την ένταση της καταστροφής που «κατέστη αδύνατον να αντιμετωπιστεί», στην κλιματική αλλαγή.

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι (2018) μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Ωστόσο αυτή η πυρκαγιά  ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στο Μάτι. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης. 102 δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν έδιναν μεγάλη σημασία σε αυτό το ζήτημα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ