"Στα σχοινιά" ο Μητσοτάκης για το ψευδές Πόθεν Έσχες που επικαλείται με στοιχεία το Documento

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, κατέθεσε στις ελληνικές Αρχές το 2018, έγγραφο των γαλλικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο είναι η νόμιμη εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας. Δηλαδή δύο χρόνια μετά την υποτιθέμενη μεταβίβαση, όπως είχε ισχυριστεί το γραφείο του Πρωθυπουργού μέσω ενός ιδιωτικού συμφωνητικού.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Πιο συγκεκριμένα, με έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, το γραφείο του πρωθυπουργού, μόλις την προηγούμενη βδομάδα, είχε παρουσιάσει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ως δήθεν απόδειξη πως η σύζυγός του πρωθυπουργού έχει μεταβιβάσει τη γαλλική εταιρεία που φέρεται να κρύβεται από το πόθεν έσχες, στον αδελφό της το 2016.

Το χθεσινό φύλλο του Documento δημοσιεύει έγγραφο της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, απ’ το οποίο φαίνεται πως η κυρία Γκραμπόφσκι, το 2018, είχε δηλώσει η ίδια πως είναι ιδιοκτήτρια της γαλλικής εταιρείας.

Συνεπώς, σύφωνα με την εφημερίδα, είναι η ίδια η σύζυγός του πρωθυπουργού που αποκαλύπτει το ψευδές Πόθεν Έσχες, κάτι το οποίο αν ισχύει είναι ποινικό αδίκημα.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ