Το απροκάλυπτο ψέμα και η αμηχανία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση για την αναβάθμιση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα (video)

Η ερωτηση της δημοσιογράφου Βίκυς Σαμαρά προς τον πρωθυπουργό, στη συνέντευξη Τύπου για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει ζήσει η χώρα, ήταν απλή και σαφέστατη.
Γιατί αναβαθμίστηκαν οι επιχειρησιακοί παράγοντες της τραγωδίας στο Μάτι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν ο ίδιος τους κατηγορούσε ως υπεύθυνους και ζητούσε την παραίτησή τους.

Το απροκάλυπτο ψέμα και η αμηχανία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση για την αναβάθμιση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Κύριε πρόεδρε ο κ. Τσίπρας σας κατηγόρησε ότι όχι μόνο κρατήσατε αλλά αναβαθμίσατε πρόσωπα που εκείνος εξεδίωξε μετά το Μάτι. Πως απαντάτε σε αυτή την κριτική;»

Αυτό που ακολούθησε από τον εμφανώς εκνευρισμένο και ταραγμένο Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ένα αμήχανο και τερατώδες ψέμα, σε ζωντανή μετάδοση.

«Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος με υποτιμητικό ύφος στη δημοσιογράφο.

«Στον κύριο Κολοκούρη και στον κύριο Τσουβάλα αναφέρομαι», απάντησε η Βίκυ Σαμαρά, που εκπροσωπούσε το News247.gr.

«Ο αρχηγός της Αστυνομίας, εξ όσων γνωρίζω, είχε γίνει υπάρχηγός επι εποχής ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ακολουθώντας την φυσική επετηρίδα έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι ότι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή», απάντησε με εμφανή ειρωνεία και αλαζονεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνωντας άφωνους ακόμα και φιλοκυβερνητικούς πολιτικούς συντάκτες που βρίσκονταν στην αίθουσα.

Γιατί;

Μα γιατί ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας ήταν αρχηγός (και όχι υπαρχηγός) της Ελληνικής Αστυνομίας επί ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την τραγωδία στο Μάτι και την "καρατόμηση" του από τον Αλέξη Τσίπρα, πέρασε το ίδιο καλοκαίρι στην αποστρατεία και αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του 2019, τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως μπορεί να κατανοήσει εύκολα ο καθένας δεν πρόκειται για καμία «φυσική επετηρίδα», αλλά για πολιτική επιλογή και ακατανόητη επιβράβευσή του.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η Νέα Δημοκρατία, μετά την τραγωδία στο Μάτι, είχε εκδώσει ανακοίνωση όπου ανέφερε τα εξής:
«Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, - με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ», αναφερόμενη στον κ. Τσουβάλα, ο οποίος είχε όντως δηλώσει υπερήφανος για τη διαχείρισή του στο Μάτι.

Μάλιστα, τότε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωνε (στις 31/07/2018), πως όσοι ευθύνονται επιχειρησιακά για το Μάτι, πρέπει να παραιτηθούν.

Ζητούσε δηλαδή την παραίτηση των κ. Τσουβάλα και Κολοκούρη, τους οποίους ένα χρόνο αργότερα, μαζί με άλλους, προήγαγε και αναβάθμισε. 

Η απάντηση, το ύφος και κυρίως το απροκάλυπτο, γκαιμπελίστικο ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους χρήστες του Twitter.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ