Το εργοτάξιο στο παρθένο δάσος του Ερημίτη - Ένας χρόνος από την φωτιά - "προφητεία" Μητσοτάκη (video - εικόνες)

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η φαραωνική, ξενοδοχειακή επένδυση στο παρθένο δάσος του Ερημίτη στην Κέρκυρα, καθώς κυκλοφόρησαν και επισήμως οι πρώτες φωτογραφίες. Ας θυμηθούμε όμως πως φτάσαμε ως εδώ.

Το εργοτάξιο στο παρθένο δάσος του Ερημίτη - Ένας χρόνος από την φωτιά -

Στις 11 Ιουλίου, του 2020, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους στα εγκαίνεια της επίσημη έναρξης των εργασιών της Κασσιόπης, στον Ερημίτη της Κέρκυρας, είχε δηλώσει σχετικά με την τεράστια κατασκευαστική επέμβαση στο παρθένο δάσος: «η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί… και τότε»

Έναν ακριβώς μήνα μετά την αδιανόητη δήλωση του πρωθυπουργού, η περιοχή τιλύχτηκε στις φλόγες, καίγοντας περίπου 130 στρέμματα παρθένας δασικής έκτασης.

Σε αυτό το σημείο να μην ξεχάσουμε και την απίστευτη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη -επίσης ένα περίπου μήνα πριν την πυρκαγιά στον Ερημίτη- όπου και σε τηλεοπτική του εμφάνιση δήλωνε διερωτώμενος προς τους κατοίκους της περιοχής: «Προτιμάτε να μένουν τα παρθένα δάση όπως είναι αντί για επενδύσεις; Παντελώς ακατανόητο!» 

Σήμερα, έναν ακριβώς χρόνο μετά την πυρκγιά - προφητεία, όπως θα δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες του Γιώργου Κονταρίνη (eurokinissi), το εργοτάξιο προχωράει, καθώς έχουν οριοθετηθεί οι χώροι και έχουν μπει οι κατάλληλες πινακίδες.

Σε καλή μεριά.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.