Βίλια: Έξαλλοι οι κάτοικοι με αστυνομία - «Εσείς να φύγετε, τα έχετε κάνει μπ...δέλο» (video)

Την ώρα που και οι κάτοικοι στα Βίλια Αττικής αγωνίζονται μόνοι τους με εθελοντές να σώσουν τα σπίτια και την περιουσία τους από την φωτιά που μαίνεται για τρίτη μέρα και έχει κάψει πάνω από 80.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αστυνομικοί λένε στους κατοίκους πως εμποδίζουν και πρέπει να φύγουν απ' την περιοχή, με «άνωθεν εντολές».

Βίλια: Έξαλλοι οι κάτοικοι με αστυνομία - «Εσείς να φύγετε, τα έχετε κάνει μπ...δέλο» (video)

Όπως κατέγραψε η κάμερα του STAR, για άλλη μια φορά κάτοικοι πυρόπληκτης περιοχής πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία και στο σκοτάδι με πριόνια υπό το φως των φακών, έκοβαν δέντρα στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς, η οποία είχε φτάσει μια "ανάσα" από την Εθνική Οδό Βιλίων – Πόρτο Γερμενού.

Μάλιστα υπήρξε ένταση μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών που ζήτούσαν από πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που κατέγραψε η κάμερα.

Οι αστυνομικοί έδιναν εντολή εκκένωσης στους κατοίκους, λέγοντας ότι πρέπει να φύγουν επειδή "εμποδίζουν".

Τότε ακολούθησε ο παρακάτω έντονος διάλογος: 

«Εσείς να φύγετε. Εσείς να φύγετε ρε. Εσείς να φύγετε. Τα έχετε κάνει μπ@υρδέλο. Γιατί μου λες άντε γ@μήσου. Γιατί δεν σβήνετε την φωτιά;».

Αστυνομία: «Απομακρυνθείτε. Εμποδίζετε. Υπάρχει εντολή από πάνω».

Κάτοικοι: «Τι εμποδίζουμε, που εμποδίζουμε. Αν δεν ήμασταν εμείς ξέρεις τι θα ήταν αυτό;».

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.