"Καρφιά" Πατούλη: Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει πολλές αρμοδιότητες - Αν της δοθούν τα πράγματα θα είναι καλύτερα από ότι σήμερα (video)

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, που βάσισε ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία το 2019 στην τραγωδία στο Μάτι και τις ευθύνες που απέδωσε εξολοκλήρου στην Ρένα Δούρου, με συνέντευξή του στο Mega, επέρριψε με αριστοτεχνικό τρόπο τις ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές και την ολιγωρία, στην κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία, δημιουργώντας το πρώτο ρήγμα της επικοινωνιακής στρατηγικής του πρωθυπουργού.

Αν μας δοθούν και άλλες ευθύνες, που εμείς το ζητούμε, ευχαρίστως να τις αναλάβουμε και να κάνουμε τα πράγματα ακόμα καλύτερα από αυτό το οποίο σήμερα γίνεται

«Αν δεν φτάσουν στον απόλυτο βαθμό οι πολιτικές προστασίες στις Περιφέρειες ώστε να μπορούν να ελέγχονται και οι δασάρχες αν κάναν πρόληψη (σ.σ. άρα προφανώς δεν ελέγχονται), η ΔΕΗ αν έκοψε τα κλαδιά κοντά στα καλώδια και προφανώς όλες εκείνες οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουνε στο επίπεδο το θετών αντικειμένων που βρίσκονται στους δρόμους, δεν μπορεί κανείς κεντρικά να το ελέγξει και πρέπει να γίνει Περιφερειακά. Αυτή είναι η άποψή μας. Αν το κράτος δημιουργηθεί έτσι, πιστεύω ότι θα δούμε καλύτερες εικόνες», δήλωσε στο Mega o Περιφερειάρχης Αττικής, ρίχνοντας ξεκάθαρα την ευθύνη σε άλλους κρατικούς φορείς και στην κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες άμεσα γι αυτό που βιώνουμε αυτό το καλοκαίρι, ο Γιώργος Πατούλης άφησε πάλι να εννοηθεί πως η Περιφέρεια έχει απλά βοηθητικό ρόλο στην κατάσβεση.

«Οι περιφέρειες απλά συνεπικουρούν την Πολιτική Προστασιά και την προσπάθεια του πυροσβεστικού σώματος (…) και εφόσον υπάρχει εισήγηση για εκκένωση, να συνυπογράφει μόνο αν υπάρχει μόνο αν είναι πάνω από δύο πόλεις σε διαφορετικά σημεία την εκκένωση αυτή για να βγάζει το 112 η Πολιτική Προστασία (…) Αν μας δοθούν και άλλες ευθύνες, που εμείς το ζητούμε, ευχαρίστως να τις αναλάβουμε και να φέρουμε τα πράγματα ακόμα καλύτερα από αυτό το οποίο σήμερα γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά και με νόημα.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.