Πατούλης για Βίλια: Εντολή εκκένωσης δίνει μόνο ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής - "Χοντραίνει" το παιχνίδι των ευθυνών

Σαφείς αίχμες για το "επιτελικό κράτος" της Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την τριήμερη καταστροφή στα Βίλια -και όχι μόνο- από τον Περιφερειάρχη που εκλέχθηκε με βασικό προεκλογικό σύνθημα πως η πρώην Περιφερειάρχης δεν εκκένωσε άμεσα το Μάτι από μια πυροθύελλα που είχε καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της σε λίγες μόνο ώρες.

Πατούλης για Βίλια: Εντολή εκκένωσης δίνει μόνο ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής -
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν υπήρχε εισήγηση της Πυροσβεστικής για να υπάρξει εκκένωση των Βιλίων, ενώ το πύρινο μέτωπο ήταν έξω από τον οικισμό των Βιλίων», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Τόσο ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής που συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσης, όσο και ο "Αττικάρχης" της Πυροσβεστικής, έκριναν ότι οι άνεμοι θα γυρίσουν και η φωτιά δεν θα απειλεί τον οικισμό, αλλά θα κινηθεί προς την παλιά εθνική οδό, προς την πλευρά της Οινόης», τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, έκανε λόγο, όπως και νωρίτερα στο Mega, για επικουρική και βοηθητική παρουσία των δυνάμεων της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, σε μια προσπάθεια όπως είπε να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης, αλλά υπογραμμίζοντας πως η ευθυνη αντιμετώπισης της πυρκαγιάς ανήκει αποκλειστικά στην Πυροσβεστική.

Το παιχνίδι των ευθυνών αρχίζει και γίνεται πολύ ενδιαφέρον πλέον καθώς όλοι θέλουν να βγάλουν την "ουρά τους απ' έξω".

Εξαιρετικά ενδιαφέρον πολιτικά είναι επίσης και το γεγονός πως ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Αττικής υποβαθμίζει δραματικά το έυρος των ευθυνών που απέδιδε, όπως και όλη η τότε "αντιπολίτευση της στάχτης" στην Ρένα Δούρου.


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

"Καρφιά" Πατούλη: Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει πολλές αρμοδιότητες - Αν της δοθούν τα πράγματα θα είναι καλύτερα από ότι σήμερα (video)

#Μάτι / Νέα στοιχεία από επιστήμονες για την φονική πυρκαγιά: «Πυροθύελλα κατηγορίας 7 - Αδύνατον να ελεγχθεί» (video - εικόνα)

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ