Μπογδάνος για την τραγωδία στο Αφγανιστάν: «O ανθρωπισμός τελείωσε - Να τους πάρει σπίτι του τους πρόσφυγες...» (video)

Με δυσκολία ξεχωρίζεις πλέον τη διαφορά μεταξύ της ρητορικής πολλών βουλευτών της ΝΔ και στελεχών της κυβέρνησης, από αυτή της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως και με τη Συρία έτσι και για την τραγωδία στο Αφγανιστάν, φροντίζουν να ποτίσουν "δηλητήριο" την κοινωνία, με εκφράσεις «ο ανθρωπισμός με ξένα κόλλυβα τελείωσε» ή «όποιος τους θέλει να τους πάρει σπίτι του». Την ίδια ώρα η Ελλάδα συνεχίζει τα φονικά pushbacks στο Αιγαίο, μηνύθηκε φέτος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ενώ συνολικά εκκρεμούν 5 ακόμα υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μπογδάνος για την τραγωδία στο Αφγανιστάν: «O ανθρωπισμός τελείωσε - Να τους πάρει σπίτι του τους πρόσφυγες...» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν έχουμε και ένα ανθρωπιστικό κομμάτι να αντιμετωπίσουμε;», ρώτησε σήμερα (20/08) τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1.

«Ο ανθρωπισμός με ξένα κόλλυβα τελείωσε. Και απευθύνομαι στον κύριο Σασόλι για παράδειγμα, τον αξιότιμο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος είπε ότι η Ε.Ε. οφείλει λέει, να κάνει δεκτούς πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Να μου επιτρέψετε την έκφραση και συγνώμη, να τους πάρει σπίτι του. Δεν χωράει στην Ελλάδα ούτε ένας παραπάνω Αφγανός», απάντησε, σαν άλλος Κασιδιάρης, ο βουλευτής της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ, επειδή τον αναφέρει ο κ. Μπογδάνος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, δήλωσε πως οι Αφγανοί πρόσφυγες «πρέπει να κατανεμηθούν  εξίσου μεταξύ των κρατών μελων και αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα», ειδικά και πρώτα απ' όλους, αυτοί που δούλεψαν και συνεργάσθηκαν μαζί με τις αποστολές των ευρωπαικών χωρών στην περιοχή (μόνο η Ελλάδα έχει δέκα διερμηνείς).

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου δήλωσε:

«Οι πρόσφυγες που φθάνουν από το Αφγανιστάν, το οποίο βρίσκεται τώρα στα χέρια των Ταλιμπάν, θα πρέπει να κατανεμηθούν εξίσου μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.
Πρέπει να προστατεύσουμε αυτούς που δούλεψαν και συνεργάσθηκαν μαζί μαςδεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μείνουν και να αντιμετωπίσουν την εκδίκηση. Έχουμε ευθυνη. Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να εγκρίνει την κατανομή τους εξίσου μεταξύ των κρατών μελων και αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ