Επιλογή ασθενή σε ΜΕΘ: Κικίλιας - Μπογιατζίδης διέψευσαν Καπραβέλο - Ποιος λέει όμως ψέματα;

Όταν ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής της Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, δήλωσε πως βρέθηκε στο δίλημμα αν θα διασωληνωθεί ένας 22χρονος καρκινοπαθής ή ένας 62χρονος που έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό, ο Διευθυντής της 3ης ΥΠΕ έσπευσε να διαψεύσει το περιστατικό. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στήριξε τον Διευθυντή της 3ης ΥΠΕ κάνοντας retweet. Όμως τα social media δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Επιλογή ασθενή σε ΜΕΘ: Κικίλιας - Μπογιατζίδης διέψευσαν Καπραβέλο - Ποιος λέει όμως ψέματα;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε ανάρτηση άρθρου στο Facebook του ενημερωτικού ιστότοπου thepressproject.gr με τίτλο "Διοίκηση και Κικίλιας έσπευσαν να διαψεύσουν τον Καπραβέλο για την «διαλογή» ασθενών και την έλλειψη ΜΕΘ στο Παπανικολάου", αναφέρονταν η πολύ σοβαρή καταγγελία του Καπραβέλου πως ήταν στην θέση που έπρεπε να κάνει διαλογή ασθενών μεταξύ 22χρονου καρκινοπαθή και 62χρονου ανεμβολίαστου συμπολίτη μας. Στο άρθρο αναφέρεται η διάψευση από τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, κάτι το οποίο έκανε retweet ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καλύπτοντας τον διοικητή του και διαψεύδοντας τον Διευθυντή της Β' ΜΕΘ Καπραβέλο.

Όμως για κακή τους τύχη μια χρήστρια του Μέσου Κοινωνική Δικτύωσης, κάτω από το άρθρο του the Press Project, επιβεβαίωσε τον Ν. Καπραβέλο...διαψεύδοντας την διάψευση (!), πως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή διέκοψαν το ραντεβού, καθώς ο κ.Καπραβέλος είχε ένα κρεβάτι για δύο ασθενείς, οπότε έπρεπε να επιλέξει, ποιος θα διασωληνωθεί και ποιος όχι. Αναφέρει σχετικά: «Το Παπανικολάου είχε την Παρασκευή γενική εφημερία - 11 το πρωί η ΜΕΘ του κ. Καπραβελου ήταν γεμάτη - είχαμε ραντεβού για επιστημονικό λόγο - το οποίο φυσικά διακόψαμε και ήμουν παρούσα στο θέμα που τέθηκε για τον 22χρονο - φυσικά δεν τίθεται θέμα ψεύδους - απλά ενός ανοχύρωτου συστήματος υγείας και υπευθύνων που κωφεύουν». 

Όπως και να έχει, ο ισχυρισμός του Ν. Καπραβέλου (ανεξάρτητα αν ανέδειξε εντελώς άκομψα πως ο 62χρονος ήταν ανεμβολίαστος, κάτι που σε μια επιλογή ασθενή για ΜΕΘ δεν θα έπρεπε να παίζει κανέναν ρόλο) αποδεικνύει πως το πολύπαθο ΕΣΥ είναι στα όριά του, ειδικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι ΜΕΘ. Η δε απάντηση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, μπορεί να είναι πονηρή, καθώς δεν γνωρίζουμε αν στον ισχυρισμό της διαθεσιμότητας κλινών, συνυπολογίζει τις ΜΕΘ χωρίς προσωπικό ή τις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Σε κάθε περίπτωση ή ο Καπραβέλος λέει την αλήθεια ή ο Μπογιατζίδης με τον ΚικίλιαΣυνεπώς είτε ένας κορυφαίος ειδικός ψεύδεται σε ζωντανή μετάδοση και πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις (εφόσον είχε διαθεσιμότητα κλινών), είτε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ λέει ψέματα και πρέπει να παραιτηθεί άμεσα

Η μάρτυρας υπέρ του Καπραβέλου εργάζεται σε Contract Research Organization (CRO) στην Accelsiors, οπότε ο ισχυρισμός της πως είχε επιστημονικό ραντεβού την ώρα που ενημερώθηκε ο κ. Καπραβέλος για το πρόβλημα με τους δύο ασθενείς και το ένα κρεβάτι ΜΕΘ, είναι κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Για την ιστορία το πρόβλημα λύθηκε καθώς και οι δύο ασθενείς διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει πως είτε κάποιος τρίτος ασθενής αποσωληνώθηκε, είτε ο ένας από τους δύο ασθενείς διασωληνώθηκε εκτός ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ