Καμπαγιάννης: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την ευθύνη για τις εκατόμβες νεκρών που έρχονται

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, με ανάρτησή του στο Facebook, σχολίασε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας και έγραψε πως αυτά θωρακίζουν μόνο την κυβέρνηση από την πολιτική της ευθύνη.

Καμπαγιάννης: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την ευθύνη για τις εκατόμβες νεκρών που έρχονται
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Οι ανακοινώσεις Κικίλια "για τους ανεμβολίαστους" δεν θωρακίζουν τη δημόσια υγεία ούτε αντιμετωπίζουν την πανδημία. Αποτελούν έναν τεράστιο αποπροσανατολισμό, που κατά βάση θωρακίζει την κυβέρνηση από την πολιτική ευθύνη για τις νέες εκατόμβες νεκρών που έρχονται, με το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» και του «εσείς φταίτε που δεν εμβολιάζεστε». Αντί να είναι το εμβόλιο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γίνεται τιμωρητικό πρόσχημα για την κυβερνητική απραξία», έγραψε ο Θανάσης Καμπαγιάννης στο facebook και προβλέπει πως «έρχεται δύσκολος χειμώνας, με μια κυβέρνηση αδίστακτη, προετοιμαζόμενη για μεγάλο θανατικό».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη:

Μέτρα ιδιωτικοποίησης της ευθύνης για τις καθημερινές εκατόμβες νεκρών που είναι μπροστά μας.

Οι ανακοινώσεις Κικίλια «για τους ανεμβολίαστους» δεν θωρακίζουν τη δημόσια υγεία ούτε αντιμετωπίζουν την πανδημία. Αποτελούν έναν τεράστιο αποπροσανατολισμό, που κατά βάση θωρακίζει την κυβέρνηση από την πολιτική ευθύνη για τις νέες εκατόμβες νεκρών που έρχονται, με το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» και του «εσείς φταίτε που δεν εμβολιάζεστε». Αντί να είναι το εμβόλιο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γίνεται τιμωρητικό πρόσχημα για την κυβερνητική απραξία.

Σήμερα η κυβέρνηση σκότωσε το εμβολιαστικό πρόγραμμα (που, σημειωτέον, κάνει πλατό σε πολύ χαμηλά νούμερα, περίπου στο 55%). Όσες και όσοι σκέφτονταν να εμβολιαστούν, θα προτιμήσουν το σαραντάευρω ή σε ειδικές περιπτώσεις (εκπαίδευση, τουρισμός, εστίαση, πολιτισμός) το ογδοντάευρω ανά μήνα, παρά το εμβόλιο. Όσοι δεν έχουν τα χρήματα, θα εξαναγκαστούν στον εμβολιασμό με όρους οικονομικούς και ταξικούς αντί να πειστούν, γεγονός που θα το βρούμε μπροστά μας. Η κρίση δεν είναι μονόπρακτο. Από άποψη δημόσιας υγείας, τα μέτρα είναι ανύπαρκτα: στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο δημόσιο, στις σχολικές αίθουσες, στους χώρους εργασίας, οι συνθήκες συνωστισμού θα συνεχιστούν, με ένα στέλεχος του ιού εξαιρετικά μεταδοτικό και με τα εμβόλια να είναι αναγκαία αλλά όχι επαρκή στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προς όσους καλόπιστους φλέρταραν με τα σενάρια επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού και επέκτασής του: λυπάμαι, αλλά σας τα λέγαμε. Όταν μια κυβέρνηση παίζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στα χαρτιά και μπλοφάρει, μην απορείτε που ανοίγοντας τα χαρτιά της αποκαλύπτεται η γύμνια της.

Μείνανε μόνο οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας, αυτές και αυτοί που καλούμασταν να χειροκροτήσουμε το χειμώνα όταν έδιναν τη μάχη με τον ιό ρισκάροντας τις ζωές τους όταν ΔΕΝ υπήρχαν εμβόλια, να τρώνε τώρα τις σάρκες τους, «εμβολιασμένοι κατά ανεμβολίαστων» και το αντίστροφο, για να κρυφτεί η αδιαφορία της κυβέρνησης για μια ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Έρχεται δύσκολος χειμώνας, με μια κυβέρνηση αδίστακτη, προετοιμαζόμενη για μεγάλο θανατικό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ