Βουλη: Απίστευτη κυνικότητα Μητσοτάκη πάνω στις στάχτες - Ήρθε η ώρα για ιδιωτική ασφάλιση ακίνητης περιουσίας (video)

Ο Άρης Πορτοσάλτε το ζητάει απιτακτικά από τον Μάιο και τη φωτιά στο Αλεποχώρι. Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάνω από τις στάχτες της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής στην ιστορία της χώρας, έθεσε το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης της ακίνητης περιουσίας έναντι των φυσικών καταστροφών. 

Βουλη: Απίστευτη κυνικότητα Μητσοτάκη πάνω στις στάχτες - Ήρθε η ώρα για ιδιωτική ασφάλιση ακίνητης περιουσίας (video)

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, στις 28/07, ο Άρης Πορτοσάλτε, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και με αφορμή τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε σπίτια στην Σταμάτα και τη Ροδόπολη είχε δηλώσει: «Δεν μπορεί να έχουμε πυροσβεστική σε κάθε σπιτι όποιου επέλεξε να ζει μέσα στα δέντρα. Καλώς επέλεξε, αλλά α πρέπει κάποια στιγμή να πει ότι α βάλω και μια γεννήτρια, θα έχω και λίγο νεράκι εφεδρικό και μετά μπορώ να βγω να βρίζω όσο θέλω το κράτος και τον Μητσοτάκη. Ταυτοχρόνως το σπίτι θα είναι ασφαλισμένο στην ιδιωτική εταιρεία για το ο μη γένητο».

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη παρέμβαση του ίδιου δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ και στις 21/05 στη φωτιά στο Αλεποχώρι

Συγκεκριμένα σε ζωντανή μετάδοση, ζητούσε από τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ, να "ανακρίνει" τον απελπισμένο ιδιοκτήτη για το αν είχε ασφαλίσει την οικία του.

«Είναι ασφαλισμένο αυτό το σπίτι Γιώργο;», ρωτούσε ο Άρης Πορτοσάλτε τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ που έκανε αυτοψία στα καμένα ερείπια.
«Δε νομίζω, είναι ο ιδιοκτήτης εδώ αλλά κλαίει, δεν μπορώ να τον ρωτήσω».

«Ζητώ συγνώμη αλλά τα σπίτια τα ασφαλίζουμε. Πρέπει να μας γίνει συνείδηση αυτό. Εμείς που δεν έχουμε τον ίδιο πόνο, να τα λέμε για να τα ακούμε. Τα σπίτια τα ασφαλίζουμε. Είτε είναι αστικό σπίτι, είτε είναι σπίτι στην εξοχή, το ασφαλίζουμε», απαντούσε κατηγορηματικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Σήμερα (25/08) στη Βουλή, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την ανυπολόγιστη καταστροφή που έχει προηγηθεί και συνεχίζεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε και επίσημα θέμα "ατομικής ευθύνης" «(ιδιωτικής) ασφάλισης της ακίνητης περιουσίας έναντι των φυσικών καταστροφών», καταχειροκροτούμενος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα στο βίντεο, όταν ο πρωθυπουργός κάνει την αναφορά στην ιδιωτική ασφάλιση, ακούγεται μια γυναικεία φωνή να φωνάζει «Έτσι!».

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.