Αποκρουστική τυμβωρυχία Μητσοτάκη στη Βουλή: «Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα» (video)

Τουλάχιστον ως αποκρουστική θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τη σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού -που στην προσπαθεια να πολώσει όσο πιο πολύ μπορεί το κλίμα προς αποφυγή λογοδοσίας- επέστρεψε στην πολιτική τυμβωρυχίας για το Μάτι, που ο ίδιος είχε παραδεχθεί σε ομιλία του στον ΟΗΕ πως ήταν αποτέλεσμα κλιματικής αλλαγής και σχεδόν αδύνατο να ελεγχθεί.

Αποκρουστική τυμβωρυχία Μητσοτάκη στη Βουλή: «Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια απελπισμένη απόπειρα υμβωρυχίας, δήλωσε πως ο κόσμος «θα δει και θα συγκρίνει και θα θυμάται ότι ναι, στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα».

Αυτή η δήλωση αντί να "παγώσει το αίμα" όλων των παρεβρισκομένων, είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα σε χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που οι πυρόπληκτοι μαζεύουν τα συντρίμια τους περιμένοντας κάποιος να λογοδοτήσει και η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά σε όλη τη Μεσόγειο σε καμένη έκταση ανά δασική πυρκαγιά.

Την ίδια ώρα που ο "γαλάζιος" Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε χθες πως υπήρχε «εντολή μή κατάσβεσης» της πυρκαγιας στην Εύβοια.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή του, τον Σεπτέμβριο του 2019, σε ομιλία του στον ΟΗΕ είχε για πρώτη φορά παραδεχθεί πως η πρωτοφανής πυροθύελλα στο Μάτι ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και σχεδόν αδύνατον να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί.

Να θυμίσουμε επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια κίνηση που εξέπληξε αρνητικά ακόμα και φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους και ΜΜΕ, προήγαγε και "αποκατέστησε" τους επιχειρησιακούς υπεύθυνους της τραγωδίας στο Μάτι.
Τον πρώην αρχηγό της αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, που αποπέμφθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και τοποθετήθηκε, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές του 2019, ως Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον «υπόδικο, νυν Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και Διοικητής της ΕΜΑΚ την 23η Ιουλίου 2018, Στέφανο Κολοκούρη» (όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς των νεκρών στο Μάτι σε επιστολή τους στον πρωθυπουργό).

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ