Η ατάκα του πρωθυπουργού για τα "βασιλικά κτήματα" που εξόργισε κάθε δημοκράτη πολίτη (video)

Μία φράση που οι λέξεις, το ύφος και ο τόνος της δείχνουν την πλήρη περιφρόνηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στους δημοκράτες πολίτες αυτής της χώρας.

Η ατάκα του πρωθυπουργού για τα
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Για πρώτη φορά φέτος εντός των βασιλικών κτήματων... κάποιοι ενοχλούνται όταν τα λέμε έτσι, αλλά έτσι τα λέει ο κόσμος», δήλωσε, δείχνοντας με το χέρι του προς την πλευρά της αριστεράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή.

Ναι κάποιοι ενοχλούνται και όχι, δεν «τα λέει έτσι ο κόσμος». Τουλάχιστον ο δημοκρατικός και προοδευτικός κόσμος που έχει ξεμπερδέψει με αυτό το ζήτημα από το δημοψήφισμα του 1974.

Προφανώς και η "κακοπαιγμένη" φράση του πρωθυπουργού ήταν προμελετημένη από τους λογογράφους του, ώστε να "κλείσει το μάτι" στο ακροδεξιό και βασιλοχουντικό κοινό, σε μια περίοδο που υπάρχουν αναταράξεις στην "δεξια πολυκατοικία". 

Είναι γνωστές βέβαια και οι σχέσεις της οικογένειας με τους Γλύξμπουργκ.

Άλλωστε ήταν ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού που το 1991 σχεδίασε το "ριφιφί" στο Τατόι, όταν και τα πολύτιμα αντικειμένα της τέως βασιλικής οικογενείας και κτήμα του ελληνικού λαού, "φυγαδεύτηκαν" νύχτα από το Τατόι για το λιμάνι του Πειραιά με κοντέινερ βάρους 32 τόνων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε ΕΔΩ την κατατοπιστική έρευνα της Δήμητρας Κρουστάλλη, στο ΒΗΜΑ, το 2008.

Ας θυμηθούμε και ένα διάγγελμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπέρ της επιστροφής του Βασιλιά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ