Πέτσας: «Το να χάσει κάποιος το εισόδημά του είναι ισχυρό κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο» (video)

Όχι μόνο έχουν αποτυχεί οικτρά να πείσουν την πλειοψηφία της κοινωνίας για τα οφέλη του εμβολιασμού. Όχι μόνο οι ίδιοι διακινούν εσφαλμένες πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό, αλλά έχουν φτάσει στο σημείο να δημιουργούν θυμό, αποπροσανατολισμό και απόγνωση, δημιουργώντας οι ίδιοι στρατιές αρνητών του εμβολίου.

 

Πέτσας: «Το να χάσει κάποιος το εισόδημά του είναι ισχυρό κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο» (video)

Ηχηρό παράδειγμα οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο δελτίο της ΕΡΤ.

«Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα κόστος για τις επιλογές μας. Όταν 8 – 9 μήνες προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο, τα οποία έχουμε διαθέσει δωρεάν, κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύσουμε και τα χρήματα των φορολογουμένων και να δώσουμε σαφές κίνητρο στους ανεμβολίαστους να το κάνουν. Το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο “τζαμπατζής” ο οποίος χρησιμοποιεί τις δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι πληρώνουν γι’ αυτό. Πρέπει να αναλάβει και αυτός ένα κόστος», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

«Αυτό που έχει σημασία από εκεί και πέρα για τους εργαζόμενους, όταν έχουν σαφή κίνητρα, όταν ξέρουν τι πρέπει να θυσιάσουν που θα μπορούσαν διαφορετικά να το απολαύσουν, τότε είναι προτιμότερο για εκείνους και έχει δείξει και η εμπειρία στο παρελθόν να στραφούν σε ορθολογικές επιλογές όπως είναι ο εμβολιασμός παρά η αναβλητικότητα. Επομένως το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κινητρο για να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε χωρίς ντροπή ο Στέλιος Πέτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.