Τι έλεγε ο Μητσοτάκης για τον Ναύαρχο Αποστολάκη τον οποίο έκανε υπουργό (video)

Μομφή κατά του εαυτού του, ως πολιτικού και ως προσωπικότητας, κατέθεσε σήμερα στον ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας ακόμα πιο ευδιάκριτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για να ανέλθει στην εξουσία.

Τι έλεγε ο Μητσοτάκης για τον Ναύαρχο Αποστολάκη τον οποίο έκανε υπουργό (video)

Στις 15 ιανουαρίου του 2019, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα στο βήμα της βουλής είχε δηλώσει τα εξής σχετικά με τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη:

«Πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε φορώντας ακόμα τη στολή του. Ο τελευταίος για τον οποίο είχε συμβεί το ίδιο, ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, ο αρχηγός του ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας την 21η Απριλίου του 1967».

Μάλιστα για να γίνει κατανοητό -και μετά προφανώς από προτροπή του επικοινωνιακού του επιτελείου- ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάλι στην Βουλή, επανέλαβε επί λέξει: «Ο τελευταίος είπα εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός ο οποίος ανέλαβε θέση υπουργού Εθνικής Άμυνας, ήτανε πράματι ο στρατηγός Σπαντιδάκης. Γιατί το είπα αυτό; Διότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Γιατί δεν το έκαναν αυτό; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ; Το κάνατε εσείς. Θεωρώ ότι ο Ναύαρχος Αποστολάκης έκανε μεγάλο λάθος που αποδέχθηκε την πρότασή σας να γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας και το λέω δημόσια... μη μου κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο και μη μου ξανακάνετε υποδείξεις δημοκρατικών φρονημάτων».

Σήμερα (31/08/2021) ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τον πρώην υπουργό Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ, ως υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.