Διαρροές για γέλια από Μαξίμου μετά το φιάσκο: «Προορίζαμε τον Αποστολάκη για αναπληρωτή αλλά ήθελε να είναι υπουργός»

Διαχείριση κρίσης προσπαθούν εδώ και λίγες ώρες να κάνουν στο Μαξίμου μετά το πρωτοφανές φιάσκο με την ανακοίνωση υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη και την άρνηση τελικά του τελευταίου να αναλάβει το νεοσυσταθέν υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Διαρροές για γέλια από Μαξίμου μετά το φιάσκο: «Προορίζαμε τον Αποστολάκη για αναπληρωτή αλλά ήθελε να είναι υπουργός»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το Μαξίμου σε μια προσπάθεια "δολοφονίας χαρακτήρα" ρίχνει εξολοκλήρου την ευθύνη στον Ευάγγελο Αποστολάκη, κατηγορώντας τον μάλιστα για έπαρση. Πως δηλαδή ήθελε να γίνει υπουργός και όχι αναπληρωτής. 

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο κ. Αποστολάκης ήταν αυτός που ήθελε και ζήτησε ο ίδιος να γίνει υπουργός καθώς στις πρώτες επικοινωνίες με τον κ. Αποστολάκη, ισχυρίζεται το Μαξίμου, πως η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να γίνει αναπληρωτής, ωστόσο ο ίδιος ζήτησε να γίνει υπουργός κάτι που ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό αναγνωρίζοντας το περελθόν του και πως δεν θα ήταν σωστό να μείνει αναπληρωτής.

Η ίδια κυβερνητική αναφέρει επίσης πως χθες (30/08) το βράδυ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κύριο Αποστολάκη, κατά την οποία υπήρχε συμφωνία και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου.

«Θα τα δώσω όλα κύριε πρόερε, σας ευχαριστώ για την τιμή», φέρεται, όπως διαρρέει το Μαξίμου, να είπε ο κ. Αποστολάκης στον πρωθυπουργό. Η ίδια πηγή τονίζει με νόημα ότι σήμερα μάλιστα, όταν ήρθαν σε επαφή μαζί του από την Προεδρία της Δημοκρατίας, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στη ορκομωσία με την σύζυγό του.

Επίσης το Μαξίμου διαρρέει ότι ο κ. Αποστολάκης μετά την ανακοίνωση του ονόματός του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δεχόταν συγχαρητήρια και ευχαριστούσε όσους τον καλούσαν. Αυτό που μεσολάβησε, αναφέρει η κυβερνητική πηγή είναι «ότι δεν πήρε την έγκριση του κυρίου Τσίπρα».

Η κυβερνητική πηγή (δηλαδή το non paper που συνέταξε το Γραφείο του Πρωθυπουργού και έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία) καταλήγει: «Γιατί ο κ. Αποστολάκης έκανε πίσω; Από πού τον κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Το παραπάνω -γεμάτο αντιφάσεις- ευφάνταστο σενάριο που προφανώς έχει ως στόχο τη "δολοφονία χαρακτήρα" του Ευάγγελου Αποστολάκη, παρουσιάζοντάς τον σαν αλαζόνα πολιτικό που πίεζε να γίνει υπουργός αλλά τελικά τον "κρατάει" ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν οικειοποιηθεί εδώ και λίγη ώρα όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Το μέγα πολιτικό φιάσκο όμως ενός πρωθυπουργού -που είναι προφανές πως περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή να "του στείλουν τον ανασχηματισμό"-, είναι μεταπολιτευτικά πρωτοφανές.

Για πρώτη φορά, ακούγονται ξεκάθαρα φωνές αμφισβήτησης μέσα στο κυβερνόν κόμμα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ