Τσακαλώτος: «Δεν είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκή χώρα να είναι υπουργός Υγείας ο Πλεύρης» (video)

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη ως υπουργού Υγείας, έκανε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τσακαλώτος: «Δεν είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκή χώρα να είναι υπουργός Υγείας ο Πλεύρης» (video)

«Αλήθεια κ. υπουργέ; Ο Θανάσης Πλεύρης υπουργός Υγείας; Να σας διαβάσω τι είχε πει πριν από λίγα χρόνια», είπε και υπενθύμισε τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Υγείας: «Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο... Πρέπει να περνάνε χειρότερα -από τις χώρες τους. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ».

«Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι Υπουργός Υγείας;», αναρωτήθηκε ο Ευκλειδης Τσακαλώτος και συνέχισε, «Δεν υπάρχει ανθρωπισμός; Δεν υπάρχει ο όρκος του Ιπποκράτη; Δεν υπάρχουν Διεθνείς Συνθήκες; Αισθάνεστε ότι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφάλεια με αυτό τον Υπουργό Υγείας; Δεν μπορεί να είναι υπουργός υγείας σε Ευρωπαϊκό κράτος. Για την ακρίβεια δεν μπορεί να είναι υπουργός σε κανένα κράτος δικαίου» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Του έχει ζητηθεί να ανακαλέσει. Και είπε ότι ήταν παλιά δήλωση, αλλά δεν έχει ανακαλέσει. κατά την άποψή μας υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: Η μία επιλογή είναι να ανακαλέσει τις δηλώσεις του τώρα. Πριν την ορκωμοσία. Η άλλη επιλογή είναι να αναιρέσει την απόφαση του ο κ. Μητσοτάκης». «Γιατί δεν είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκό κράτος να υπάρχει Υπουργός Υγείας που έχει πει αυτά τα πράγματα», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.