"Έσπασε" τη σιωπή της η Ρένα Δούρου: «Τώρα θυμήθηκαν να ψελλίσουν ότι η Περιφέρεια δεν σβήνει φωτιές»

«Εντολή εκκένωσης δίνει μόνο ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής», «Το Κράτος ευθύνεται για τις πυρκαγιές - Η Περιφέρεια απλά βοηθάει», «η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει πολλές αρμοδιότητες». Οι παραπάνω ήταν μόνο μερικές από τις -σχεδόν καθημερινές δηλώσεις- του Γιώργου Πατούλη, κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκωγιών του Αυγούστου. Δηλώσεις που μετά την νομική, αποτέλεσαν και την οριστική πολιτικά δικαίωση της Ρένας Δούρου, που ο ίδιος ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής κατηγορούσε προεκλογικά ότι «έκαψε ανθρώπους στο Μάτι».

ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Ρένα Δούρου που δεν είχε προβεί σε καμία δήλωση κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών του Αυγούστου, ξέσπασε σε χθεσινή συνέντευξή της.

«Αναβίωσαν οι οδυνηρές μνήμες της τραγωδίας του 2018, αυτές που δεν θα σβήσουν ποτέ. Αυτός ο πόνος, που επιδεινώνεται από τη συντονισμένη προσπάθεια που έκανε ένας ολόκληρος μιντιακοπολιτικός μηχανισμός υπό την καθοδήγηση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη, για να μου αποδοθούν ως περιφερειάρχη όλες οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες της όλης επιχείρησης κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς! Τι κι αν ο νόμος είναι απολύτως σαφής, ορίζοντας ότι την ευθύνη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς και της διάσωσης των πολιτών έχει το Πυροσβεστικό Σώμα; Τι κι αν η Τοπική Αυτοδιοίκηση απλώς συνεπικουρεί με υδροφόρες και μηχανήματα;», δήλωσε η πρώην Περιφεριεάρχης Αττικής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Espresso, για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

«Η πολιτική ατζέντα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης επένδυσε στη στοχοποίησή μου, ήμουν το πρόσωπο στο οποίο έπρεπε να φορτωθούν όλες οι ευθύνες!», συνέχισε η Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα όμως οι ίδιοι που διατυμπάνιζαν ότι «η Δούρου φταίει για την τραγωδία», χωρίς ντροπή, θυμήθηκαν να ψελλίσουν και κάτι σωστό: ότι η Περιφέρεια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν σβήνουν φωτιές. Για να σας μιλήσω ειλικρινά, δεν είναι εύκολο να γυρίσω σελίδα. Μου προκαλεί αποστροφή και αηδία το γεγονός ότι η αναρρίχηση στην εξουσία περνά μέσα από την τυμβωρυχία, τη συκοφαντία, την επένδυση στον πόνο και στην καταστροφή. Εμείς, η Δύναμη Ζωής, σήμερα μπροστά στην πραγματικότητα της πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής, με τις ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, έχουμε κάνει διαφορετική επιλογή. Δεν υπερπλειοδοτήσαμε στην καταστροφή, δεν κάναμε μικροπαραταξιακή πολιτική, δεν επιχειρήσαμε να κάνουμε ταμείο στα καμένα», συμπλήρωσε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

"Καρφιά" Πατούλη: Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει πολλές αρμοδιότητες - Αν της δοθούν τα πράγματα θα είναι καλύτερα από ότι σήμερα (video)

Πατούλης για Βίλια: Εντολή εκκένωσης δίνει μόνο ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής - "Χοντραίνει" το παιχνίδι των ευθυνών

Ακάθεκτος για τρίτη μέρα ο Πατούλης: «Το Κράτος ευθύνεται για τις πυρκαγιές - Η Περιφέρεια απλά βοηθάει» (video)

Πατούλης για "Επιτελικό Κράτος": «Μαθαίναμε για τις φωτιές από το site της πυροσβεστικής - ΔΕΝ μας ενημέρωνε κανείς» (video)

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ