Κυβέρνηση Μητσοτάκη: "Αντίδωρο" 4,5 εκατομμυρίων ευρώ σε Εκκλησία και θρησκευτικές οργανώσεις

Έκτακτη, εφάπαξ επιχορήγησε ύψους 4.500.000 ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Εκκλησία της Ελλάδας και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη:

Την ώρα που η κοινωνία βιώνει εδώ και καιρό -πριν ακόμα τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά- μια ακράια φτωχοποίηση και το κοινωνικό κράτος καταλύεται, η κυβέρνηση φροντίζει να χρηματοδοτεί κρίσιμους τομείς και φορείς, όπως τα ΜΜΕ, η Εκκλησία και άλλες θρησκευτικές οργανώσεις, ενώ έχει σπάσει και κάθε ρεκόρ μετακλητών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εκκλησιαστικοί και θρησκευτικοί φορείς στη χώρα θα μοιραστούν 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως διαβάζουμε στο documentonews.gr δικαιούχοι της εφάπαξ κρατικής επιχορήγησης είναι οι ακόλουθοι:

- Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης, οι Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκάνησου,
- Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.),
- Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα του άρθρου 12 ή του άρθρου 13 του ν. 4301/2014 (Α΄ 223),
- Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του άρθρου 3 και του άρθρου 13 του ν. 4301/2014 (Α΄ 223), που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου,
-Διαχειριστικές Επιτροπές Μουσουλμανικής Περιουσίας (Δ.Ε.Μ.Π.) και οι Βακουφικές Επιτροπές Μουσουλμανικής Περιουσίας (Β.Ε.Μ.Π.) του ν. 3647/2008 (Α΄ 37), όσον αφορά στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, που διαθέτουν άδειες τεμενών,
- Οργανισμοί Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Ρόδου και Κω, που διαθέτουν άδειες τεμενών καιΝΘρησκευτικές κοινότητες που διαθέτουν άδειες ευκτήριου οίκου του α.ν. 1363/1938 (Α΄305). 

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.