Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Κύριε Μητσοτάκη τι έχετε να πείτε για τις "εξαφανίσεις" χιλιάδων προσφύγων που ερευνούν τα διεθνή ΜΜΕ»

Δριμύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τον έλληνα διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο, σχετικά με αποκαλύψεις για εξαφανίσει προσφύγων και pushbacks στο Αιγαίο, που πλέον απασχολούν σοβαρά τη διεθνή κοινότητα.

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Κύριε Μητσοτάκη τι έχετε να πείτε για τις

«Ακόμα και με τα στοιχεία του ελληνικού λιμενικού φαίνεται ότι "λείπουν" 4.000 άνθρωποι, αφού 4.000 διασωθέντες σε ελληνικά ύδατα δεν μεταφέρθηκαν στα νησιά και δεν καταγράφηκαν στις αφίξεις», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου και αναφέρει και τα εκτενή ρεπορτάζ από διεθνή ΜΜΕ για τις εξαφανίσεις χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο και τον Έβρο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του διασώστη, Ιάσονα Αποστολόπουλου:

- Κύριε πρωθυπουργέ Kyriakos Mitsotakis, τι έχετε να πείτε για τις αναρίθμητες μαρτυρίες, βίντεο, φωτογραφικά ντοκουμέντα, έρευνες από πανεπιστήμια και ανθρωπιστικές οργανώσεις, καταγγελίες από θεσμικούς φορείς και εκτενή ρεπορτάζ από τα σημαντικότερα διεθνή ΜΜΕ για τις εξαφανίσεις χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο και τον Έβρο;

▪️ Αλήθεια, τι έγινε με τους 85 πρόσφυγες στην Φολέγανδρο, τους 25 στην Σάμο, τους 23 στην Λέσβο που έφτασαν στα ελληνικά νησιά και κατόπιν εξαφανίστηκαν, μέσα στην πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη;

▪️ Ακόμα και με τα στοιχεία του ελληνικού λιμενικού φαίνεται ότι "λείπουν" 4.000 άνθρωποι, αφού 4.000 διασωθέντες σε ελληνικά ύδατα δεν μεταφέρθηκαν στα νησιά και δεν καταγράφηκαν στις αφίξεις.

▪️ Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά ειδικά σε μια συγκυρία που η Comission έχει ανοίξει τον φάκελο pushback, με την ιστορική δίκη κατά της Frontex για συμμετοχή μονάδων της σε εγκλήματα επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο;

Η ερώτηση που θα θέλαμε να ακούσουμε στην συνέντευξη τύπου του Μητσοτάκη, αλλά δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να την κάνει.

Ζήτω η ελευθερία του τύπου, ζήτω η ελληνική δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.