«Σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων»

Ανακοίνωση - καταπέλτης κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Ένωση δικηγόρων "ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ".

«Σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Ενωση Δικηγόρων "ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ", με ανακοίνωσή της, αναφέρει την σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων στα οποία, όπως ισχυρίζεται, έχει υποπέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. 

«Στοχοποιεί τα παιδιά με αλλοδαπή καταγωγή και βάλλει κατά του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση. Οι ευθύνες είναι πολιτικές, νομικές, διοικητικές και ηθικές. Η διάδοση του μίσους και η πρόκληση σε αδίκημα με ρατσιστικό κίνητρο είναι πρόδηλη στις δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις δημοσιεύσεις του ιστοτόπου . Υπενθυμίζουμε ότι τυχόν χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα τέτοιων ιστοτόπων ενισχύει τις παράνομες αυτές πράξεις», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση από την Ενωση Δικηγόρων "ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ":

Η δημοσίευση των ονομάτων των νηπίων που φαίνεται να έλαβε χώρα από τον δημοσιογραφικό ιστότοπο meaculpa.gr και η αναδημοσίευση του από τον Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισύρει σωρεία αδικημάτων και παραπτωμάτων.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων των νηπίων, του σχολείου που φοιτούν και πληροφορίες σχετικά με την καταγωγή τους, συνιστά απαγορευμένη επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ανηλίκων κάτω των 16 ετών.

Περαιτέρω, στοχοποιεί τα παιδιά με αλλοδαπή καταγωγή και βάλλει κατά του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση. Οι ευθύνες είναι πολιτικές, νομικές, διοικητικές και ηθικές.

Η διάδοση του μίσους και η πρόκληση σε αδίκημα με ρατσιστικό κίνητρο είναι πρόδηλη στις δημόσιες τοποθετήσεις του εν λόγω βουλευτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις δημοσιεύσεις του ιστοτόπου . Υπενθυμίζουμε ότι τυχόν χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα τέτοιων ιστοτόπων ενισχύει τις παράνομες αυτές πράξεις.

Απαιτούμε να παρέμβουν αυτεπάγγελτα όλοι οι αρμόδιοι φορείς και συγκεκριμένα το κόμμα της ΝΔ , η βουλή , η εισαγγελία, η ΑΠΔΠΧ και το υπουργείο παιδείας έκαστος κατά το βαθμό και το μέτρο της αρμοδιότητας και της νόμιμου εξουσίας του.

Υποβάθμιση του περιστατικού ή τυχόν συγκάλυψη του, αυτονήτως συνιστά συμμετοχή σε όλες τις ανωτέρω ευθύνες και προδήλως προάγει ρατσιστικά πρότυπα, υποθάλπει ρατσιστικά ένστικτα και παρέχει στήριξη συμπεριφορές φανατισμού και μισαλλοδοξία.

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ