Πρόεδρος Εργαζομένων σε Εστίαση και Τουρισμό: «Ζούμε τα απόνερα του Νόμου Χατζηδάκη - Εμείς έναν νεκρό κάθε μήνα, αυτοί 120 εκατ. κέρδη» (video)

«Ζούμε τα απόνερα του νόμου Χατζηδάκη». Με αυτή τη φράση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), περιέγραψε το ντόμινο εξελίξεων στον κλάδο που στήριξε, εν μέσω πανδημίας, την ελληνική οικονομία αλλά συγχρόνως χτυπήθηκε μαζί με τον Πολιτισμό, όσο κανένας άλλος.

Πρόεδρος Εργαζομένων σε Εστίαση και Τουρισμό: «Ζούμε τα απόνερα του Νόμου Χατζηδάκη - Εμείς έναν νεκρό κάθε μήνα, αυτοί 120 εκατ. κέρδη» (video)

«Θα κοινοποιήσουμε με εξώδικο την κινητοποίηση της Τετάρτης. Το εξώδικο θα κοινοποιηθεί στην ψηφιακή πλατφόρμα που έστειλε τα μηνύματα στους 211 συναδέλφους μας για κατάργηση των συμβάσεών τους και μετατροπή τους σε εξωτερικούς συνεργάτες και στη ΓΣΕΒΕΕ ως συνδικαλιστικό όργανο», τόνισε σε εμφάνισή του στην πρωινή εκπομπή του OPEN TV, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), Γιώργος Χόντζογλου, ο οποίος αποκρυπτογράφησε το πως ο Νόμος Χατζηδάκη οφελεί τις μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος των εργαζομένων.

«Ζούμε τα απόνερα του νόμου Χατζηδάκη. Αν δείτε το άρθρο 69 είναι φωτογραφία αυτού που προσπαθεί να κάνει τώρα η συγκεκριμένη εταιρεία. Μιλάμε για μια εταιρεία που μέσα στην πανδημία εκτόξευσε τα κέρδη της, πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ. Κέρδη, όχι τζίρο. Και μιλάμε για τους εργαζόμενους, που τα τελευταία τρία χρόνια μετράμε ένα νεκρό κάθε μήνα, είναι πολύ επισφαλής η εργασία τους -και είναι αυτοί οι άνθρωποι τρία χρόνια τώρα με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις», υπογράμμισε ο κ. Χόντζογλου.

«Ναι θα κινηθούμε δικαστικά κατά της πλατφόρμας. Θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό μέσο και κάθε συνδικαλιστικό μέσο για να σταματήσει αυτό το αίσχος, γιατί περί αίσχους πρόκειται. Το αίτημά μας είναι ένα: Υπογραφή σύμβασεως αορίστου χρόνου και από εκεί και πέρα να ξεκινήσει ο διάλογος για να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο. Δεν πορεί να συνεχιστεί να υπάρχει αυτό το άρθρο. Να σας δώσω και μια πληροφορία, την Παρασκευή που μας πέρασε, λίγο πριν ανακαλύψουμε το θέμα με την efood, είχαμε 13 απολύσεις διανομέων σε γνωστή αλυσίδα ταχυφαγείου με την αιτιολογία ότι καταργούν το τμήμα γιατί ξεκινούν συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία. Έχουμε όπως καταλαβαίνετε, ένα ντόμινο εξελίξεων στον κλάδο, ειδικά των διανομέων. Ζούμε το δικό μας Uber αυτή την στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό, δίνοντας το στίγμα για τη συνέχεια.

Δείτε το βίντεο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ