Αποδοκιμασίες κατά του Κώστα Μπακογιάννη στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ "Νύχτες Πρεμιέρας" (video - ηχητικό)

Παρά το κλίμα ενθουσιασμού για την μεγάλη επιστροφή στις κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, η παρουσία και ο χαιρετισμός του Κώστα Μπακογιάννη προκάλεσε ένταση στην τελετή έναρξης του 27ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας".

Αποδοκιμασίες κατά του Κώστα Μπακογιάννη στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία ιθυνόντων, πολιτικών, δημοσιογράφων, δημιουργών, αλλά και απλών θεατών.

Την αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε η προβολή της ταινίας ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαρχαντί. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε τους θεατές και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την υποστήριξη που επιδεικνύουν στο θεσμό.

Στην αίθουσα βρισκόταν και ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, τον οποίο και o κ. Κατσίκας κάλεσε στη σκηνή, προκειμένου να κηρύξει την έναρξη του Φεστιβάλ, ως ο "πρώτος πολίτης" της πόλης.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, ο Δήμαρχος χαιρέτησε το κοινό λέγοντας: «Μόνο χαρά και μόνο ενθουσιασμός που ξανασυναντιόμαστε μετά από σχεδόν δυο χρόνια..

Προτού ολοκληρώσει την πρότασή του, μια θεατής τον διέκοψε φωνάζοντας «Δεν συναντηθήκαμε ποτέ. Ντροπή». Ο κ. Μπακογιάννης αντιγύρισε ενοχλημένος, λέγοντάς της πως δεν μπορεί να απαντήσει αν την γνωρίζει, καθώς δεν την βλέπει.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση μέσα στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. «Ντροπή», «Ουστ!» και κάποια γιουχαΐσματα ακούστηκαν από μερικούς θεατές.

«Το "ουστ" να πάει σε εμένα κι όχι στο Φεστιβάλ, αν γίνεται», ακούστηκε να απαντάει ξανά ο Δήμαρχος (σ.σ. μάλλον σε αυτόν πήγαινε και όχι στο Φεστιβάλ), ενώ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ προσπαθούσε να κατευνάσει την κατάσταση.

Ήταν ίσως μια αντίδραση, ενδεικτική του αναβρασμού που επικρατεί στην κοινωνία για την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που δεν πήρε παραπάνω έκταση εξαιτίας της διεξαγωγής της τελετής σε έναν "ασφαλή" χώρο, αλλά και την κατευναστική παρέμβαση του Λουκά Κατσίκα.

Να υπενθυμίσουμε πως αυτές τις μέρες ο κύριος Μπακογιάννης παρίσταται σε αρκετά καλλιτεχνικά δρώμενα, αφού πριν από δυο μέρες βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ομόλογό του της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις», στην οποία πρωταγωνιστούσε η Μόνικα Μπελούτσι, ενώ χθες, 22 Σεπτεμβρίου τον ξενάγησε στην πλατεία Συντάγματος και στον Εθνικό Κήπο, στα δύο μεγάλα -υπό εξέλιξη- έργα ανάπλασης στην Αθήνα, καθώς και στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ