Συμβουλή Βορίδη στο γιο του: «Γίνε δικηγόρος, είμαστε οι μόνοι που έχουμε επιβιώσει»

Ο υπουργός Εσωτερικών, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής μια συζήτηση που είχε με τον 14χρονο γιό του, όταν ο τελευταίος του ζήτησε συμβουλή επαγγελματικού προσανατολισμού. Η απάντηση του Μάκη Βορίδη ήταν άκρως προσβλητική για τους εκατοντάδες δικηγόρους που δεν είναι ιδιοκτήτες μεγάλων δικηγορικών γραφείων και έχουν πληγεί σε τεράστιο βαθμό από την κρίση και την πανδημία.

Συμβουλή Βορίδη στο γιο του: «Γίνε δικηγόρος, είμαστε οι μόνοι που έχουμε επιβιώσει»

Όπως δημοσιεύει η φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα parapolitika.gr, ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής προειδοποίησε για τις αλλαγές που έρχονται, καθώς όπως είπε το 80% των θέσεων εργασίας θα αντικατασταθούν ή θα καταργηθούν, άρα ο κόσμος θα πρέπει να εξοικειωθεί με την ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού τομέα.

Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση ο υπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του, πως είχε μια συζήτηση με τον ανήλικο γιο του, ο οποίος τον ρώτησε, για το ποια κατεύθυνση θα πρέπει να ετοιμαστεί και τι δουλειά να κάνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των "Παραπολιτικών" ο Μάκης Βορίδης του απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: «Ακου τι διαβάζω εδώ, ότι σήμερα μέχρι την επόμενη 10ετια λόγω της ψηφιακής εξέλιξης το 80% των θέσεων εργασίας που υπάρχει τώρα δεν θα υπάρχει και θα έχει αντικατασταθεί από κάτι άλλο. Άρα να σου κάνω μια πρόβλεψη του τι θα απομείνει και τι θα έχει καταργηθεί. Το μόνο που μπορώ να σου πω, να σε συμβουλέψω με ασφάλεια είναι να γίνεις δικηγόρος. Γιατί εμείς θα είμαστε πάντα απαραίτητοι. Οι δικηγόροι είναι οι μόνοι που έχουν επιβιώσει».

Εδώ να σχολιάσουμε πως οι δικηγόροι δεν είναι οι μόνοι που έχουν επιβιώσει. Έχουν επιβιώσει οι μεγαλοδικηγόροι.

Οι εκατοντάδες νέοι -και μεγαλύτεροι- εργαζόμενοι δικηγόροι δουλεύουν υπο ακόμα πιο άθλιες συνθήκες, με ωράρια "λάστιχο" και έχουν χτυπηθεί σε τεράστιο βαθμό από την κρίση και την πανδημία.

Δεν έχουν όλοι οι δικηγόροι το προνόμιο ενός ονόματος, μιας έτοιμης στρωμένης δουλειάς και πατέρα πολιτικό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ